Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Öt Nemzet Torna

Újra győzött a magyar női hokiválogatott

Az áprilisi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott 3-0-ra nyert a norvég csapat ellen az Öt Nemzet Torna második fordulójában a budapesti Tüskecsarnokban.

A Pat Cortina szövetségi kapitányt klubelfoglaltság miatt nélkülöző magyar együttes kedden 7-6-os diadalt aratott a szlovákok felett, most pedig a kiegyenlített első harmadot követően a meccs derekán Kreisz Emma szerzett vezetést. Intő jel volt viszont, hogy öt emberelőnyt sem sikerült gólra váltani, ebben a szakaszban 16-1 volt a kapura lövések aránya a hazaiak javára.

A záró játékrész elején éppen Kreiszt állították ki gáncsolásért, ám Jókai Szilágyi Kinga emberhátrányban betalált. A hajrában Garát-Gasparics Fanni üres kapus góljával alakult ki a végeredmény.

A magyarok szombaton a francia, míg vasárnap a japán együttessel találkoznak. Utóbbi két gárda szintén világbajnoki A-csoportos.

Eredmény:

Magyarország-Norvégia 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

a magyar csapat gólszerzői: Kreisz (31.), Jókai Szilágyi (41.), Garát-Gasparics (59.)

Forrás: MTI; Fotó: jegkorongszovetseg.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)