Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Jégkorong Erste Liga

Újra kikapott a címvédő

A címvédő SC Csíkszereda továbbra is nyeretlen a jégkorong Erste Liga 2022/23-es idényében, miután a keddi játéknapon hosszabbítás után kikapott Debrecenben.

A Szereda három magyarországi vereséggel kezdte a szezont, és „útban hazafelé”, a debreceni állomáson sem tudott győzni. A 4. percben ugyan Becze Tihamér bevette Hetényi Zoltán kapuját, ám Rastislav Spirko egy gyönyörű összjáték végén egyenlített. A záró játékrész elején a kapu mögül visszatett korongot Reisz Áron emelte a léc alá, azonban a DEAC az 54. percben emberelőnyben újra betalált, és jöhetett a hosszabbítás. Ebben előbb kivédekezett egy emberhátrányt a hajdúsági gárda, majd Jan Dalecky eldöntötte a bónuszpont sorsát.

A DEAC a Szuperkupa megnyerése után a bajnokságban két vereség után először diadalmaskodott.
A Gyergyói HK érvényre juttatta a papírformát – tíz perc után már 4-0-ra vezetett -, és nagyarányú győzelmet aratott a Fehérvári Hoki Akadémia otthonában. A vendégeknél nyolc játékos is legalább két pontot gyűjtött. Érdekesség, hogy egyetlen kiállítást sem ítéltek a játékvezetők. A mezőnyben már csak a FEHA19 áll pont nélkül, és a GYHK nem veszített pontot.

A Brassó a két győzelemmel rajtoló Budapest Jégkorong Akadémia HC – korábbi nevén MAC HKB Újbuda – káposztásmegyeri csarnokában lépett fel. Az első harmadban két gyors gólváltással lett 2-2, majd a szünet után rövid ideig vezettek a vendégek, ám a rivális bő három perc alatt fordított. A folytatásban már sokkal jobban védekezett a fővárosi alakulat, amely megőrizte veretlenségét.

Eredmények:

Erste Liga:
DEAC-SC Csíkszereda (romániai) 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
FEHA19-Gyergyói HK (romániai) 1-10 (0-4, 1-4, 0-2)
Budapest JAHC-Corona Brasov (romániai) 6-4 (2-2, 3-2, 1-0)

A tabella:

1. Gyergyói HK 12 pont
2. FTC-Telekom 9 pont
3. Budapest JAHC 8 pont
4. Corona Brasov 6 pont
5. DVTK Jegesmedvék 5 pont
6. UTE 4 pont
7. Dunaújvárosi Acélbikák 3 pont
8. DEAC 2 pont
9. SC Csíkszereda 2 pont
10. FEHA19 0 pont

Forrás: MTI