Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Formula 1 Las Vegas

Újra Las Vegas utcáira költözik a Forma 1

A várakozásoknak megfelelően jövőre már három versenyt rendeznek az Egyesült Államokban. A harmadik amerikai futam helyszíne Las Vegas lesz és a pálya részét képezi a nevadai kaszinóváros legendás főutcája, a Strip.

A futamot helyi idő szerint szombat este rendezik, ezzel tovább nő a villanyfényes futamok száma.

Még nincsen meg, hogy mikor lesz a futam, de nagy eséllyel november végén, az amerikai hálaadás napi hétvégén rendezik meg a futamot. A szombati időpont azt jelenti, hogy európai időszámítás szerint vasárnap a hajnali órákban lenne a rajt.

F1 Las Vegas

Las Vegasban 1981-ben és 1982-ben már rendeztek Forma 1-es futamot. Ezek a futamok nagyon rossz emlékűek. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint minden idők legborzalmas helyszíne volt az akkori Las Vegas-i versenypálya.

A mostani tervek alapján a nyomvonal egy tipikusan amerikai versenypályára hajaz, sok hosszú egyenes viszonylag kevés kanyarral.

A pálya 6,12 kilométer hosszú, 14 kanyarból áll, és akár 340 kilométer fölötti végsebességet érhetnek majd el az autók.

Ezt a sebességet pont a Stripen kialakított hosszú egyenes végén érhetik el a versenyzők.

f1-lasvegas

A tegnapi bejelentéssel az is biztossá vált, hogy 2023-ban három futam lesz az Egyesült Államokban. Las Vegas mellett, Austinban (Amerikai Nagydíj) és Miamiban rendeznek futamot jövőre.

/Fotó: Formula1.com/

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)