Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Újra NB I

Hosszú-hosszú heteken, sőt, hónapokon keresztül vártuk, hogy végre-valahára visszatérjen a mi focink …

Mert hiába Premier League, Primera Divisíon, Bundesliga vagy Serie A, hiába a csodálatos katari sivatagban rendezett karácsonyi labdarúgó-világbajnokság, azért egy magyar futballrajongónak az NB I hozza el azt az örömet, amely mindannyiunk lelkében ott van, amióta megláttuk a labdát pattogni a grundon.

Meglehet, a teljes fordulóra még néhány napot, egészen pontosan a hétvégéig várnunk kell, de egy elmaradt összecsapással már ma este 18.30-tól folytatódik a magyar élvonalbeli bajnokság. A párosítás sem akármilyen csemege, hiszen a bajnoki címvédő Ferencváros együttese ahhoz a Zalaegerszeghez látogat, amely főleg hazai pályán rendszeresen megrángatja az oroszlánok bajszát.

De ettől az összecsapástól függetlenül tekintsünk most egy picit előre.

Vajon mi várható tavasszal az első osztályban?

Az szinte borítékolható, hogy a bajnoki címvédő, vagyis a Ferencváros együttese ismét aranyérmes lesz, hiszen nem csupán játéktudásban, szervezettségben, hanem az anyagi lehetőségek terén sincs méltó riválisa.

Dehát akkor miről szól ez a bajnokság, kérdezhetné az egyszeri szurkoló, akit nagyjából másfél évtizede hibernáltak…

Hát, őszintén szólva nem a bajnoki címért folyó versenyfutásról, az biztos, de hála istennek vannak még további célok is, nehogy a nagyérdemű közönség figyelme más tájakra, akarom mondani más sportágakra barangoljon el.

Itt van példának okáért a kiesés kérdése, amely nem csupán azért pikáns, mert évente egyszer mindjárt két csapattól is el kell búcsúznunk, hanem azért is, mert idén ez a két együttes, de legalábbis az egyik, nagy valószínűséggel valamelyik patinás fővárosi gárda lehet.

Honvéd, Vasas, Újpest…

Jelen állás szerint ez a három, többszörös magyar bajnokcsapat van veszélyben, de mondhatnánk úgy is, hogy ezen gárdák szégyenkeznek a tabella utolsó három helyén.

Nos, a hétvégén kettőjüknek éppen egymással lesz dolguk, amikor is a kispesti alakulat a Megyeri úton lép fel, hogy egy igazi ki-ki mérkőzésen döntsék el, hogy ki kerüljön lépéselőnybe…

A tét tehát óriási, de addig is melegítsünk be az M4.közvetítésével ma fél hétkor…