Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Újra NB1

Kéthetes válogatott szünet után a hétvégén öt város hat stadionjában ismét útjára indulnak a labdák a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

Miután a nemzeti tizenegy nagyot lépett előre az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, és immár csupán egyetlen pont választja el a továbbjutástól, a magyar futball szerelmesei büszkén fordíthatják figyelmüket kedvenc csapatuk felé, reménykedve, hogy legalább akkora örömet szereznek nekik, mint Marco Rossi legénysége tette.

No, de akkor nézzük a párosításokat:

Szombat – 12:30
KISVÁRDA – MEZŐKÖVESD

Azt hiszem, hogy ezt a mérkőzést egy sokatmondó szalagcímmel tudom a legjobban bemutatni:
Szomszéd vármegyek csapatainak kiesési rangadója ebédidőben.

A néhány éve a semmiből feltűnt két klub már sok meglepetést szerzett az élvonalban, most pedig egymás ellen mutathatják meg, hogy melyikük a jobb. Mindenesetre jó lesz, ha igyekeznek, különben jövőre a másodosztályban is könnyen szembekerülhetnek egymással.

Tippem: 0-0


Szombat – 14:45
ZALAEGERSZEG – PAKS

Ez a párosítás már több gólt ígér, mint az előző, hiszen  a Bognár György vezette Paks rendszerint nyílt sisakkal támad. Márpedig ebből a szempontból a Zete kiváló ellenfél, tudniillik messze a legtöbb gólt kapták eddig a bajnokságban. Valószínűleg most sem ússzák meg két-három dugó alatt, a kérdés már csupán az, hogy elől a támadók felül tudják-e múlni a védelem gólképességét.

Tippem: 2-3


Szombat – 17:00
ÚJPEST – KECSKEMÉT

Amíg a kecskemétiek a tavalyi szezonban magaslati levegőt szívtak, és a Kékestetőn érezhették magukat, addig idén más túraútvonalon indultak el, és hirtelen a Rám-szakadék egyik kies ösvényén próbálnak meg visszatalálni a helyes útra. Az újpestiek ellenkező irányban közlekednek, és hosszú évek után végre ismét az élbolyban találjuk őket. A két lila-fehér alakulat összecsapásán szoros hazai győzelmet várok.

Tippem: 2-1


Vasárnap – 13:15
MTK – PUSKÁS AKADÉMIA

Erről a párosításról, legyen az akár a Hungária körúton, akár a felcsúti Pancho Arénában, mindössze egy dolgot lehet biztosan kijelenteni: nem fog nézőrekordot dönteni és ellentétben a magyar-szerb meccsel, a jegyüzérek sem lepik el a stadion környékét. Illetve még valami biztos: mégpedig, hogy semmi sem biztos. Mindkét gárda kiszámíthatatlan, jó napjukon idegenben verik a bajnokot, rossz napjukon nem fér ki az eredményjelzőre a kapott góljaik száma.

Ha totón szerepelne, háromesélyesre venném. Vagy inkább ezen a héten nem totóznék.


Vasárnap – 15:30
DEBRECEN – FEHÉRVÁR

A közelmúltban még mindkét patinás vidéki klub bajnoki címet, sőt címeket ünnepelhetett, de erre az utóbbi években csak a bajnokság megkezdése előtt volt esélyük. Ám a hosszú körmondatokban megfogalmazott fogadkozások az eltelt játéknapokkal fordított arányosságban csökkentek, míg végül abbamaradtak, miután olykor nemhogy az aranyérem öröme, hanem a kiesés üröme kopogtatott az ajtón. Idén is csalódás mindkét együttes szereplése.

Tippem: 1-1


Vasárnap – 15:30
DIÓSGYŐR – FERENCVÁROS

A forduló rangadójával zárul a 10. játéknap, amikor a címvédő a rettegett diósgyőri oroszlánbarlangba látogat. A ferencvárosiak célja nem csupán az lehet, hogy megszelidítsék a félelmetes fenevadat, hanem hogy meg is mutassák neki, hogy kinél van a vadászpuska. Biztosak lehetünk benne, hogy visznek magukkal néhány töltényt, ám ha a telt házas stadion láttán megremeg a kezük, és nem találják a ravaszt, akkor könnyen bajba kerülhetnek.

Tippem: 1-1

A mérkőzéseket az M4 sportcsatorna segítségével tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)