Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Újra pályán az NB1

Pénteken este, a Puskás Akadémia – Kisvárda mérkőzéssel folytatódott a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis az OTP Bank Liga 2023-2024-es idénye.

Az inkább csontzenére, mint focimeccsre emlékeztető felcsúti találkozó végül kínkeserves 1-0-ás hazai győzelemmel zárult, de nem túlzás azt állítani, hogy ezt a kilencven percet abban a pillanatban érdemes elfelejteni, amint lefújták, és bizakodni benne, hogy a 9. forduló többi összecsapása élvezetesebb játékot és több gólt hoz majd.

Ma a szokásoknak megfelelően újabb három, vasárnap két meccset nézhetnek meg a magyar futball szerelmesei.

Nézzük a párosításokat:

SZOMBAT

12:45 MEZŐKÖVESD – ZALAEGERSZEG

Nos, amikor az előbb azt említettem, hogy bizakodjunk egy élvezetesebb, sok gólos mérkőzésben, akkor nem erre a párosításra gondoltam, hiszen az eddig látottak alapján ez a két csapat formán kívül játszik, és semmi sem utal arra, hogy ez a közeljövőben gyökeresen megváltozik. Valószínűleg egy nyögvenyelős, sok szabálytalansággal tarkított kora délutáni kiesési rangadónak nézünk elébe, ahol mindkét együttes számára létfontosságú lenne a három pont megszerzése. De ahhoz gólt, gólokat kellene szerezni, márpedig ez egyiküknek sem az erőssége. Tippem: 0-0.

16:15 ÚJPEST – DIÓSGYŐR

Ez a párosítás már sokkal közönségcsalogatóbb, hiszen mindkét gárda a vártnál jobban szerepel, és nagy harcban van a dobogós helyezésekért. Noha a lila-fehérek legutóbbi Megyeri úti teljesítménye elég harmatos volt az MTK ellen, egy héttel később Debrecenben, ha nem is sziporkázó játékkal, de javítani tudtak. A DVTK elsősorban odahaza, Miskolcon félelmetes, ezért hazai győzelmet várok. Nem lesz könnyű menet, de az újpesti szurkolók be fogják fújni a győztes gólt a borsodiak kapujába.

20:30 KECSKEMÉT – PAKS

Úgy fest, hogy a kecskeméti csoda mindössze egy esztendőt élt meg, idén rá sem lehet ismerni a tavalyi ezüstérmes alakulatra. Nem úgy a Paksra, ahol Bognár Györggyel tovább száguldoznak a zöld-fehérek. Más kérdés, hogy a „hírös város” stadionjának gyepszőnyege nem annyira”hírös”, sokkal inkább „hírhödt”, így magas színvonalú labdarúgásra teljesen alkalmatlan. Kevés gólra és döntetlen körüli eredményre számítok.

VASÁRNAP

13:00 FEHÉRVÁR – MTK

A hazaiak tragikus formában kezdték a szezont, ám az utóbbi mérkőzésen javuló játékot mutattak, és a fehérvári szurkolók nagy örömére elkerültek a kieső zónából. Ezzel szemben az MTK sokáig a felhők fölött szárnyalt, hogy aztán a múlt hét vasárnap a zöld sas megragadja és kilencven perc alatt visszahozza őket a földre. A 6-1 vereség alighanem megtépázta a tollazatukat, így valószínűleg ezúttal sem terem sok babér számukra.

16:30 FERENCVÁROS – DEBRECEN

Csütörtökön a bajnoki címvédő a nemzetközi porondon is nagyszerűen helytállt. Firenzében eddig kevés magyar csapat tudott pontot rabolni, mondhatjuk egy sem, így világosan kiderült, hogy a zöld-fehérek kiemelkednek az NB I-ből. Ezzel szemben a Debrecen nagy lánggal indult, hogy aztán egy harmatos őszi zápor füstté varázsolja őket, amely szépen lassan beleszürkült a mezőnybe. Zsinórban három vereség után az Üllői úton eljön a negyedik is.

A mérkőzéseket az M4 sportcsatorna segítségével tekinthetjük meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)