Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

Unhatja már egymást a BL magyar párharcának két résztvevője

Nem volt kegyes a sors a magyar kézilabda rajongóival a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Valójában persze nem a véletlen, hanem a Veszprém és a Szeged okolandó, hiszen csoportbeli helyezésükkel ők érték el, hogy egymás ellen küzdhessenek az első kieséses körben.

Ennek színezete a Veszprém esetében pozitívabb, hiszen ők a harmadik helyet szerezték meg a Barcelona és a Magdeburg mögött, magabiztosan megelőzve a Montpellier-t. Az ugyanakkor ad egy keserű színezetet mindennek, hogy a negyeddöntőt érő helyezést az utolsó fordulóban, hazai pályán bukták el a német csapat ellenében.

A Szeged ezzel szemben nem kezdte túl fényesen a szezont, ám menet közben kiegyenesedett. Elérte a minimális elfogadható célkitűzést: továbbjutott a csoportkörből. A csoportkör hajrájában lehetősége lett volna még feljebb kapaszkodni, ám mivel három vereséggel zárt, a Kielce és a Zagreb kiénekelte a szájából a sajtot.

A két magyar gárda igencsak jól ismeri egymást. Csak az elmúlt egy évben nyolcszor találkoztak, kezdve a BL tavalyi nyolcaddöntőjével. Ott mindkétszer a Veszprém nyert, mint ahogyan a maradék hat találkozóból is csak kettőt csípett meg a Szeged. A párharc első felvonását Szegeden vívják.

 

(Kiemelt kép: Telekom Veszprém Handball Team/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)