Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vízilabda

Vajon sikerül-e a címvédés?

Ma este 20.30-kor vízbe szállnak pólósaink az Európa-bajnokság döntőjében, hogy megpróbálják megvédeni a két éve hazai környezetben, a spanyolok elleni drámai ötméteres párbajban  megszerzett kontinensbajnoki címüket.

Emlékezetes győzelem volt, azóta viszont rengeteg víz lefolyt a Dunán. Mi túl vagyunk egy bronzéremmel záruló, remekül sikerült olimpián, ahol éppen a mai ellenfelünket, vagyis a horvátokat búcsúztattuk a negyeddöntőben, hogy aztán másfél évre rá, az idén nyáron egy balul sikerült budapesti világbajnokságot követően új szövetségi kapitány, Varga Zsolt vegye át a nemzeti csapat irányítását.

A játékosként a 2000-es sydney-i olimpián aranyérmet nyert egykori klasszis hamar összerázta a szétesett gárdát, és első világversenyén máris a fináléba kormányozta a tanítványait.

A legnehezebb feladat viszont csak most jön, a saját otthonában kellene legyőzni a 2012-es ötkarikás játékok első helyezettjét, az eddig szintén szárnyaló és veretlenül menetelő horvát válogatottat.

Nem lesz könnyű mutatvány, és ezt elsősorban nem is a spliti uszoda légköre, hanem az ellenfelünk remek formája mondatja velem. Ám a mi fiainkat sem kell félteni, az újjáalakult együttesünk kiválóan ötvözi a fiatalos lendületet és a rutinos megfontoltságot, így a játékosaink a legkiélezettebb pillanatokban is meg tudják hozni a lehető legjobb döntéseket.

Láthattuk a spanyolok elleni elődöntőben, hogy egy-egy hullámvölgy sem téríti el őket a helyes útról, és hiába kapaszkodtak vissza az esélyesebbnek tartott ibériaiak 7-5-ről 7-7-re, a végén zsinórban három gólt dobva mégis mi örülhettünk.

Valami ilyesfajta végjátékot szeretnék látni sokadmagammal ma este is, mert biztos vagyok benne, hogy az egész ország a televíziókészülékek előtt fog szurkolni.

Kapcsoljunk hát az M4-re 20.30-kor!

HAJRÁ MAGYAROK!

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)