Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Női Vízilabda Válogatott

Vannak még csodák?

Ma este 20 órakor ugranak vízbe a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában a magyar női vízilabda-válogatott hősei, hogy valami olyasmit vigyenek véghez, amelyre emberemlékezet óta nem volt példa. Le szeretnék győzni a hosszú évek óta verhetetlen Egyesült Államok csapatát, és a dobogó legfelső fokán állva szeretnék elénekelni a Himnuszt.

Nem lesz gyerekjáték, az ellenfelünkről elég, ha csak annyit mondunk, hogy a legutóbbi három olimpiát és három világbajnokságot is meggyőző fölénnyel nyerték meg.
Igen ám, de ez itt most nem Japán, vagy Brazília, ez itt most Magyarország, ez itt most Budapest, márpedig a sok-sok lelkes magyar szurkoló meg fogja kétszerezni a lányaink erejét.

Azt az erőt, amely így is földöntúlinak tűnik, és amely egészen a fináléig repítette Bíró Attila mindenre elszánt tanítványait.

Tisztában vagyunk vele, hogy sok nemzetközi szakértő már előre odaadná az aranyérmeket az amerikaiaknak, de bárki meglássa, ehhez nekünk is lesz egy-két szavunk, és nem fogjuk tálcán, díszdobozban átnyújtani nekik a legfényesebb medáliákat.

Meglehet, ha végigböngésszük a döntőig vezető út eredménysorát, a napnál is világosabb, hogy a címvédő nagyon simán masírozott el idáig, két neves együttest is eltakarítva az útból, míg ehhez képest minket a szívünk és az akaratunk vitt előre. Kétszer is, az ausztrálok és a hollandok ellen is drámai csatában, egyetlen góllal diadalmaskodtunk, most pedig  megint ebben bízhatunk.

A magyar virtusban.

Szóval, kedves hölgyek, ma este is ugyanúgy küzdjetek, mint eddig, hiszen ez lesz életetek mérkőzése, és jól tudjuk, hogy megint elegendő lesz egyetlen apró, árva, éppen csak becsordogáló gólocskával nyerni.

És akkor aztán egy olyan felejthetetlen buli veszi majd kezdetét, amelyet még a Margitsziget sokat megélt híres-neves több mint kétszáz éves platánfája sem látott…

HAJRÁ MAGYAROK!

A mérkőzést az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)