Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Varga Zsolt

Varga Zsolt: fantasztikus tíz év van mögöttem a Ferencvárosnál

Varga Zsolt saját bevallása szerint fantasztikus évtizedet zárt a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzőjeként még akkor is, ha a Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjében az ötödik helyért kiírt összecsapáson az Olympiakosztól elszenvedett 9-4-es vereséggel búcsúzott.

„Az első két negyedben kifejezetten jó volt a védekezésünk, de ahogy nem mentek be a helyzeteink, egyre nehezebb lett. Majd jött egy mentális fordulat, teljesen kimerültünk és elveszett a koncentráció” – értékelte a mérkőzést Varga Zsolt, aki a jövőben kizárólag a magyar válogatott szövetségi kapitányi feladataira koncentrál.

A játékosként olimpiai bajnok szakember az MTI érdeklődésére az elmúlt évtizedet is összegezte. „Nagyon mélyről indultunk, 12. hely, kiesési rangadó, aztán kilencedik hely, hatalmas csaták a KSI-vel, elképesztő dolgokon mentünk keresztül. Amikor már egy kicsit jobb csapattá váltunk, és negyedikek voltunk, akkor is volt, hogy a Szolnok például 14-2-re vert el minket” – elevenítette fel a kezdeteket Varga Zsolt. „Nagyon sok minden történt ebben az időszakban, aztán megnyertük az Eurokupát, a magyar bajnokságot, szép lassan felépült az a gyönyörű történet, ami fantasztikussá teszi ezt a tíz évet, amelynek természetesen a BL-győzelem volt a csúcspontja.

Az 51 éves tréner hozzátette, az ezt követő időszak is rendkívül érdekes volt, ugyanis a legmagasabb csúcs elérése után újjá kellett építeni a csapatot, amely számára is kihívást jelentett. Az utolsó idénnyel kapcsolatban megjegyezte, ebben a szezonban hullámzó volt a csapat teljesítménye, ilyen volt ez a belgrádi torna, és annak zárómérkőzése is.

A csapatkapitány Varga Dénes hat évig dolgozott együtt a trénerrel, klubpályafutása során ennél hosszabb ideig csak Földi László irányítása alatt játszott. „Nagyon sok sikerünk volt, amikor zsinórban tíz trófeát nyertünk, az egy kiemelkedő periódusa a pályafutásomnak. Pedig nem indult zökkenőmentesen, nagyon nehéz volt felvenni azt a munkamorált, amit Zsolt megkövetel, de amikor beálltam a sorba, láttam a jó hatásait, és ebben az időszakban a játékom szintet tudott lépni. Ez pedig még ékesebbé teszi azokat a sikereket, amiket átéltem Zsolt érája alatt” – nyilatkozta az olimpiai bajnok klasszis, aki nem sokáig lesz a tréner nélkül, hiszen hamarosan a válogatottal kezdik a világbajnoki felkészülést.

A 36 éves játékos viccesen megjegyezte, kicsit unja is ezt a búcsúztatást, mert pontosan két hét múlva újra jöhetnek a kegyetlen tizenkétszer kétszáz méterek a szakvezetőtől.

„Lehetnék szentimentális, de nekem majd egy év múlva ér véget a Varga Zsolt-korszak, persze most a klubérát névlegesen lezárjuk, és egy másik kezdődik a Ferencvárosnál, ami remélem, ugyanolyan sikeres lesz” – utalt Varga Dénes arra is, hogy válogatott szinten a párizsi olimpia lesz számára az utolsó világverseny.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)