Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vaszjunyin Artyom

Vaszjunyin Artyom lett a Debrecen vezetőedzője

Vaszjunyin Artyom lett az Erste Ligában szereplő DEAC jégkorongcsapatának a vezetőedzője.

A debreceni klub honlapjának szerdai híradása szerint a 39 éves magyar tréner segítője Berta Ákos lesz.
Vaszjunyin játékosként az Alba Volán, a Ferencváros, a Dunaújváros és a Debrecen csapatát erősítette, a magyar bajnokságot hétszer nyerte meg, a válogatottban közel nyolcvan alkalommal szerepelt.

Szapporóban is tagja volt a keretnek, ahol 2008-ban a nemzeti csapat feljutott az elitmezőnybe.

Visszavonulása után Székesfehérváron az utánpótlásban tevékenykedett, az U21-es csapattal két bajnoki címet szerzett.

Vaszjunyin az MTI érdeklődésére elmondta, úgy tartja korrektnek, ha a debreceni munkájáról még nem nyilatkozik, hiszen hivatalosan csak júliustól él a szerződése, addig pedig a fehérvári U21-es csapatnál van teendője.

Berta Ákos – aki tavaly csapatkapitányként vonult vissza a DEAC-tól, és azóta is a klub kötelékéhez tartozott – kiemelte, hogy biztos lesznek távozók, és lesznek érkezők is.

„Szeretnénk tanulni a korábbi hibákból, amikor nem volt elég bő a keret, és ha a csapatot elérte egy sérülés- vagy betegséghullám, akkor jó, ha két és fél sorral tudtunk kiállni a négy helyett. Próbáljuk úgy kialakítani a csapatot, hogy minden poszton legyen konkurencia, verseny a játéklehetőségért, és az is alap, hogy a játékosok tegyenek meg mindent a pályán a jobb eredmény eléréséért. Artyom a junior bajnokságból érkezik, az ilyen jellegű munkájára is számít a klub, hogy minél több fiatalt tudjunk beépíteni a felnőtt csapatba, vagy annak a közelébe felhozni. Az edzői stáb hivatalosan júliustól áll munkába, addig a keret kialakítása a fő feladat” – mondta az MTI-nek Berta.

A DEAC, amely nem jutott be a negyeddöntőbe a ligában, február végén jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg György József vezetőedző lejáró szerződését.

Forrás: MTI; Fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)