Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
OTP Bank Liga

Végre ismét NBI

Háromhetes szünet után pénteken este 20 órától ismét a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságé, vagyis az OTP Bank Ligáé a főszerep a honi futballpalettán.

A válogatott mérkőzések, illetve a Magyar Kupa múlt hétvégi küzdelmeit követően a 6. forduló első összecsapására Kecskeméten, a „hírös városban” kerül sor, hogy szombaton három, míg vasárnap két további találkozóval folytatódjon.

Íme, tekintsük át a menetrendet, ugyanis több helyszínen is izgalmasnak ígérkező meccs vár ránk:

Péntek, 20.00:
KECSKEMÉT – MEZŐKÖVESD

A tavalyi meglepetéscsapat idén csak hazai pályán szállítja a jó eredményeket, idegenben sokkal gyengébben muzsikálnak. Ezzel szemben a mostani ellenfelük, a Mezőkövesd egyáltalán nem találja a megfelelő hangszereket, és bármerre jár, hamisan játszik, így nem csoda, ha a teljes mezőny hátát messziről nézik. Ezúttal sem számíthatnak sok jóra, a Kecskemét magabiztos győzelmét várom.

Szombat, 14.30:
PUSKÁS AKADÉMIA – PAKS

Mindkét együttes a várakozásoknak megfelelően kezdte a bajnokságot, az már most tisztán látszik, hogy a felcsútiak idén is megcélozzák a dobogó valamelyik fokát, míg a Paks kiszámíthatatlanul, olykor egy félidő alatt féltucat gólt kapva, máskor parádésan futballozva vegyül el a mezőny közepén.
Ezúttal is sok, legalább négy gólt vízionálok a meccsen.

Szombat, 17.00:
DIÓSGYŐR – DEBRECEN

Igazi, késhegyre menő keleti rangadóra kerül sor Miskolcon, ahol az újonc DVTK fogadja a listavezetőt. A cívis városban ismét magasba szökkent a futball-láz, de ezen nincs mit csodálkozni, a kedvenceik remekül rajtoltak és sok szakember szerint Dzsudzsák Balázsék lehetnek a címvédő, Ferencváros legnagyobb, sőt, talán egyetlen kihívói. Márpedig akkor az ilyen éles meccseket is meg kell nyerniük.

Szombat, 19.30:
ÚJPEST – MTK

Két jó formában lévő gárda találkozik szombaton este a Megyeri úton. A lila-fehérek különösen hazai pályán játszanak felszabadultan, ami nem csoda, fanatikus közönségük szinte belekergeti őket a győzelembe. Ezúttal sem lesz másként.

Vasárnap, 15.00:
FEHÉRVÁR – ZALAEGERSZEG

Noha még csak a bajnokság első negyedében járunk, ez a párosítás máris sorsdöntőnek tűnik, ugyanis mindkét csapat önbizalomhiányban szenved, így nem csoda, ha a mezőny alsó régiójában ragadtak. Márpedig ez méltatlan a két nagy múltú klub hagyományaihoz képest. Ám ezúttal sem jutnak dűlőre, kevés gól és döntetlen várható.

Vasárnap, 17.30:
FERENCVÁROS – KISVÁRDA

A bajnoki címvédő egy remek nemzetközi kupagyőzelemmel, a szerb Csukaricski 3-1-es legyőzésével hangolt a vasárnapi bajnokira. Meglehet, az sem kizárt, hogy a Konferencia Liga menetelés közben egy-egy NB I-es mérkőzést átpihennek az újonnan kinevezett szakember, Dejan Sztankovics tanítványai. Éppen ezért szoros mérkőzést tippelek.

A bajnoki forduló összecsapásait az M4 csatornán tekinthetjük meg.

Fotó: dvtk.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)