Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Sárközy Tamás Emléktorna

Vereség az ukránoktól, negyedik a magyar válogatott

A negyedik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a budapesti Sárközy Tamás Emléktornán, miután a vasárnapi zárónapon 2-1-re kikapott az ukrán csapattól. A tornát az olaszok nyerték, miután büntetőkkel verték a franciákat.

Kevin Constantine szövetségi kapitány Schlekmann Márk, Pokornyi Dávid és a kapus Horváth Dominik személyében újoncot avatott. Utóbbi azért játszhatott, mert a kezdőnek kijelölt Rajna Miklós a bemelegítés során megsérült. Sok alapember hiányzott, az amerikai szakvezető szeretett volna minél több fiatalt kipróbálni.

Az első néhány percet leszámítva a vendégek átvették az irányítást, és egy bal oldalról érkező ellenakcióból Danyiil Traht középről betalált. A 14. percben Glib Krivoszapkin saját harmadából indulva lekorcsolyázta a teljes védelmet, majd a jobb felső sarokba lőtt. Ez volt a 100. ukrán gól a magyar válogatott ellen.

A második harmad hazai emberhátránnyal indult, ezt sikerült kivédekezni. Szigeti Ákos felső vason csattanó lövését leszámítva nem volt komoly hazai helyzet.

A záró felvonás elején két kiállítás miatt nem volt lehetőség szépíteni, ám az 53. percben ez sikerült, Dóczi Zsombor távoli lövésébe Sárpátki Tamás nyúlt bele. A hajrában volt lehetőség hosszabbításra menteni az összecsapást, ám az ukránok hősiesen védekeztek, így ők szerezték meg a harmadik helyet.

Ezzel megszakadt az ukránok elleni kilenc győzelemből álló sorozat, a rivális 2014. április 14-e után először diadalmaskodott.

Eredmények:

döntő:

Olaszország-Franciaország 4-3 (3-1, 0-1, 0-1, 0-0) – szétlövés után

korábban:

a 3. helyért:

Ukrajna-Magyarország 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)
—————————————-
gól: Traht (5.), Krivoszapkin (14.), illetve Sárpátki (53.)

az 5. helyért:

Japán-Szlovénia 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)