Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
HUN - JAP

Vereség japántól a zárónapon

Az áprilisi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott szétlövés után 4-3-ra kikapott a japán csapattól az Öt Nemzet Torna utolsó játéknapján a budapesti Tüskecsarnokban.

A Pat Cortina szövetségi kapitányt klubelfoglaltság miatt nélkülöző magyar együttes kedden 7-6-os diadalt aratott a szlovákok felett, csütörtökön 3-0-ra verte a norvégokat, majd szombaton hosszabbításban alulmaradt a franciákkal szemben.

A szintén A-csoportos japánok jól kezdtek, már a 4. percben vezetéshez jutottak, ám Metzler Regina gyorsan válaszolt. Kevesebb mint fél perc múlva azonban megint a távol-keletiek találtak be, a hátvéd Kiss-Simon Franciska viszont újra egyenlített.

A záróharmad elején ismét a mezőnyfölényben játszó, rendkívül gyorsan korcsolyázó vb-ötödik japánoknál volt előny, azonban a legutóbbi vb-n nyolcadik magyarok a hajrában Knee Sarah révén harmadjára is egalizáltak. A ráadásban nem esett gól, a rávezetésekben pedig a japánok voltak pontosabbak.

Eredmény:

Japán-Magyarország 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 0-0), szétlövés után

a magyar csapat gólszerzői: Metzler (8.), Kiss-Simon (19.), Knee (59.)

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)