Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Magyarország - Japán

Vereség Japántól Miskolcon

A májusi elitvilágbajnokságra hangoló magyar jégkorong-válogatott a pénteki 5-2-es siker után szombaton 3-0-ra kikapott a japán csapattól felkészülési mérkőzésen Miskolcon.

Kevin Constantine szövetségi kapitány öt helyen változtatott az előző napihoz képest, és ez az alakulat most még gólt sem tudott lőni.

Eredmény:

Magyarország – Japán 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

gól: Ocu (25., 58.), Irikura (48.)

A magyarok múlt szerdán, első vb-felkészülési meccsükön szétlövésben maradtak alul 1-0-ra az ukránokkal szemben ugyancsak Miskolcon, majd csütörtökön ugyanott 4-1-es vereséget szenvedtek. A japánok elleni pénteki összecsapáson Papp Kristóf és Nagy Krisztián duplázott, míg a honosított Nilsson Henrik beütötte első gólját a magyar válogatottban.

A szövetségi kapitány ismét Bálizs Bencének szavazott bizalmat a kapuban, cseréje Arany Gergely volt. A Papp Kristóf-Hári János-Galló Vilmos sor megmaradt, Bartalis István és Vincze Péter mellett ezúttal Sofron István kapott lehetőséget, így összeállt egy székely gyökerű trió. Nagy Gergő mellett Erdély Csanád és Terbócs István volt a két szélső, míg a negyedik sorban a sérüléséből felépült Kóger Dániel, valamint Nagy Krisztián és Mihály Ákos bizonyíthatott. A védőknél a Hadobás Zétény-Pozsgai Tamás és a Szirányi Bence-Fejes Nándor pár megmaradt, Nilsson Falus Ádám helyett Kiss Rolanddal játszhatott a védelemben, míg Garát mellé Szabó Bence helyett Horváth Milán került.

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/B-s vb-re hangoló ázsiaiaknál Nariszava Juta kezdett a kapuban, nem pedig a biztos csapattagnak számító volt NHL-es Fukufudzsi Jutaka. Harcos első harmadot produkáltak a felek, sok volt az ütközés, nagy a tempó, kevés a lövés, ám igazi gólveszély csak Bálizs kapuja előtt adódott, amikor védett egy szólót. Terbócs és Nilsson, valamint az egyik vonalbíró, Muzsik Norbert is megsérült, ők nem jöttek ki a folytatásra.

A második harmadban a japánok gyorsan kihasználták emberelőnyüket. A 25. percben Bálizs nem tudta megjátszani a kapuja mögé betett pakkot, amelyre Furuhasi Makura lecsapott, középre adta, és Ocu Koszuke közelről nem hibázott. Később hiába szorította be ellenfelét a házigazda, egy kontránál Bálizst a kapuvas segítette ki. A szünet előtti hazai emberelőny kimaradt.

A záró játékrészben Papp lövése csattant a felső vason, majd egy szerencsés góllal nőtt a különbség: a kapu előtt álló Irikura Taiga lábáról pattant be a korong. A hajrában lehozta Bálizst a magyar válogatott, ám Ocu az üres kapuba lőtt.

A végén az volt a kérdés, hogy sikerül-e beütni a történelmi századik gólt japánnak, de ez elmaradt.

A szombati volt a 34. egymás elleni meccs, melyen a japánok 17-17-re egyenlítettek.

„Hasznos mérkőzés volt a csapat kialakítása szempontjából, és láttuk, mi az, ami megy, és mi az, ami nem. Sajnos, az első harmadban volt két sérültünk, emiatt meg kellett forgatni a sorokat. Az első gól furcsa körülmények között esett, ugyanakkor az emberelőnyünket hatékonyabbá kell tennünk” – mondta a közmédiának Kevin Constantine.

A válogatott jövő csütörtökön és pénteken Lengyelországban, április 25-én és 26-án Nagy-Britanniában készül, majd május 3-án és 4-én a szlovénokkal, 9-én pedig a kanadaiakkal vív felkészülési meccset az MVM Dome-ban.

A világbajnokságon sorrendben Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Svédország, Finnország, Németország és Ausztria lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje esik ki a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Forrás: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)