Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Balatonfüred - Granolles

Vereséggel kezdett a Balatonfüred

A Balatonfüred 30-25-re kikapott Veszprémben a spanyol Granollers csapatától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójának keddi mérkőzésén.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, C csoport:

Balatonfüredi KSE-Fraikin BM. Granollers (spanyol) 25-30 (12-15)
—————————————————————-
lövések/gólok: 44/25, illetve 44/30
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/6
kiállítások: 6, illetve 8 perc

A magyar bajnoki bronzérmes BKSE keretéből Bősz Levente és Határ Péter hiányzott.

Sokkal jobban, gyorsabban, pontosabban kezdett a spanyol bajnokság ezüstérmese, ezért György László vezetőedző már az ötödik percben időt kért (0-4), majd Andó Adrián helyére Tóth Mihályt állította a kapuba. A kilencedik percben született az első hazai akciógól, de ekkor elkapta a fonalat és felvette a meccs ritmusát a Balatonfüred, amely felzárkózott 7-4-re. Pol Valera Rovira találataival menetelt a Granollers, ám a BKSE emberhátrányban is eredményes volt, így a szünetben már csak három találat volt a hátránya (12-15).

Felállt védőfallal szemben némileg csökkent a spanyol támadások hatékonysága, de a gyors ellenakciókat szinte mindig góllal fejezték be, így magabiztosan vezettek, a második félidőt pedig egy 6-2-es sorozattal kezdték, ezért György Lászlónak megint időt kellett kérnie, majd cserékkel próbálkozott.

Egészen a negyvenedik percig tartott az a szakasz, amely során minden füredi gólra kettővel válaszolt a továbbra is remekül védekező ellenfél, így a játékidő kétharmadánál eldőlt a mérkőzés (15-23). A magyaroknak jó hajrával végül sikerült tíz találat alatt tartaniuk a különbséget.

A hazaiaknál Stefan Sretenovic öt, Szmetán Máté és Hornyák Péter négy-négy találattal, Andó Adrián öt, Tóth Mihály két védéssel zárt. A vendégeknél Pol Valera Rovira 13, Antonio Jesús García Robledo hat gólt lőtt, Rangel Luan da Rosa pedig 15 lövést hárított.

A fürediek egy hét múlva a horvát RK Nexe otthonában folytatják szereplésüket a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

később:

A csoport:
Frisch Auf Göppingen (német) – Fejér B.Á.L.-Veszprém 18.45

B csoport:
Valur Reykjavík (izlandi)-Ferencvárosi TC 20.45

Forrás: MTI; Fotó: MTI/Vasvári Tamás