Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Nemzetek Ligája

Vizsga a Nemzetek Ligájában

Ma este 18 órától a magyar nemzeti tizenegyünk  rangos megmérettetés főszereplője lesz, midőn fel kell mondanunk az első leckét a Nemzetek Ligája küzdelemsorozatában.

Köszönhetően annak, hogy a legutóbbi tanévben  sikeres vizsgát tettünk, vagyis sikerült magunk mögé utasítani a török, a szerb és az orosz riválisunkat is, Marco Rossi legénysége ezúttal már a legmagasabb osztályban bizonyíthatja felkészültségét.

Márpedig, ha az emberfia sok-sok évnyi próbálkozás után végre bebocsátását nyer egy elit tanintézménybe, akkor biztos lehet benne, hogy professzori szintű tudásra lesz szüksége ahhoz, hogy megállja a helyét.

Nos, a legutóbbi Nemzetek Ligájában szerzett jeles bizonyítvány átvételét követően teljesen jogosan ünnepeltük meg magunkat, ám az új szezon kezdetén látszólag bátortalan léptekkel próbálunk beosonni az A-osztályba. Persze, cseppet sem meglepő, ha a tablóképre pillantva egy picit földbe gyökerezik a lábunk, ugyanis szemmel láthatóan csupa eminens tanuló mosolyog vissza ránk, vagyis ha ebben a röpke tanévben nem akarunk felsülni, akkor jobban tesszük, ha már a becsengetés előtt felkötjük a gatyánkat, és megpróbáljuk felvenni a versenyt az eminens diákokkal.

A mai első házifeladat rögvest kemény diónak ígérkezik, hiszen az angol válogatott színe előtt kellene hibátlanul vizsgázni, és ez még akkor is sokismeretlenes egyenlet lehet, ha a közelmúltban már testközelből megtapasztalhattuk a tudásukat.

Ráadásul ezúttal  nehezítő körülmény is lesz, tudniillik az UEFA szigorú testülete megrovásban részesített bennünket, ezért csak általános iskolások súghatnak a feleltetés közben.

Ez is több mint a semmi, mondhatnánk, és való igaz, az üres széksorok látványától már két éve, a COVID színre lépése óta borsódzik az ember háta, úgyhogy joggal bizakodhatunk, miszerint a kisiskolásokkal karöltve sikerülni fog a bemutatkozó, ám annál fontosabb vizsga.

Nekünk, nézőknek pedig nincs más dolgunk, minthogy helyet foglalunk a kényelmes karosszékben, az M4 csatornára kapcsolunk, és szurkolunk, hogy csillagos ötös kerüljön be az osztálynapló első oszlopába.

A várható kezdőcsapatok:

Magyarország: Gulácsi; Szalai A., Orbán, Lang; Nego, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs.; Sallai, Szoboszlai; Szalai Á.

Anglia: Pickford; James, Stones, Maguire, Trippier; Rice, Bellingham; Saka, Mount, Grealish; Kane.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)