Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Vladimir Cupara

Vladimir Cupara távozott a Telekom Veszprémtől

Vladimir Cupara kapus távozott a bajnoki címvédő Telekom Veszprém kézilabdacsapatától, mert a Dinamo Bucuresti kivásárolta a szerződéséből.

A magyar klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a 2019-ben igazolt játékos – a decemberben bejelentett szerződéshosszabbítása ellenére – a szezon végén jelezte, nem szeretné megkezdeni a következő idényt veszprémi színekben. A klubvezetés hosszas tárgyalások után úgy döntött, elengedi Cuparát a Dinamo Bucuresti-hez, amely kivásárolja őt a szerződéséből.

A szerb kézilabdázó 174 mérkőzésen lépett pályára a Veszprém együttesében, és remek védései mellett húsz gólt is szerzett. Egyszeres bajnokként, háromszoros Magyar Kupa-győztesként, háromszoros SEHA Liga-győztesként távozik.

Korábban a Crvena zvezda, a spanyol Ademar León és a lengyel Kielce kapuját védte. Január közepén került nyilvánosságra, hogy 2024 nyarától a Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti játékosa lesz, de a kivásárlással egy évvel hamarabb megtörtént a klubváltás.

A Telekom Veszprém szerda délután bejelentette, hogy egy évre szóló szerződést kötött a 27 éves spanyol Ignacio Biosca Garcíával, aki a lengyel Orlen Wisla Plocktól érkezett. Korábban a svájci Kadetten Schaffhausen, az Ademar León és a Barcelona játékosa volt. Lengyelországi szerződése lejárt, vagyis a bakonyiak ingyen szerezték meg a másik spanyol kapusuk, Rodrigo Corrales mellé.

Forrás: MTI; Fotó: MTI
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)