Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
ZTE - Paks

Zalaegerszegi döntetlenjével ötödik a Paks

A bronzéremért küzdő Paks 1-1-es döntetlent játszott a kupagyőztes Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának péntek esti mérkőzésén, így végül ötödikként zárt.

Az egy ponttal a Konferencia-liga selejtezőjében induló kék-fehérek sem tudtak feljebb lépni a kilencedik helyről.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

ZTE FC – Paksi FC 1-1 (1-1)

Zalaegerszeg, 2672 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Ubochioma (13.), illetve Bőle (2.)
piros lap: Kovács B. (69.)
sárga lap: Kovács B. (68., 69.), Szendrei (69.), Lesjak (70.), Ubochioma (73.), illetve Szélpál (33.), Hahn (72.), Balogh B. (75.), Szabó J. (89.)

ZTE FC: Gyurján – Lesjak (Huszti, 55.), Csóka, Mocsi – Tajti, Kovács B., Szafronov, Szendrei, Bedi (Mim, 63.) – Ubochioma (Klausz, 73.), Németh D. (Szalay, 55.)

Paksi FC: Simon – Osváth, Kinyik, Szélpál (Vas, a szünetben), Szabó J. – Windecker, Papp, Gyurkits (Balogh B., 71.) – Skribek (Böde, 59.), Hahn, Bőle (Sajbán, 71.)

A bronzéremért küzdő vendégek azonnal vezetést szereztek, de a kupagyőztes hazaiak hátrányban rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, melynek köszönhetően alig tíz perc alatt egyenlítettek egy szögletet követően. Ezt követően ismét a Paks játszott mezőnyfölényben, de a Zalaegerszeg gyors ellentámadásai legalább olyan veszélyesek voltak, így kifejezetten lüktető játék alakult ki. A szünet előtti negyedórában is élvezetes futballt produkált a két felszabadultan játszó csapat, ebben a periódusban a kék-fehérek jártak közelebb a gólhoz, de Németh kétszer is célt tévesztett nagy helyzetben.

A térfelcserét követően sem esett vissza az iram, a támadó harmadban azonban mindkét gárda játékosai pontatlanabbá váltak, ezért kevesebb helyzet alakult ki. Az egyenlő erők csatájában egy pillanat alatt paprikássá vált a hangulat, amikor Kovács Barnabás két perc alatt két sárga lapot kapott, így kiállították, ráadásul a második után Gyurkits a szabadrúgásból a keresztlécet találta el. A Paks azonban nem tudta kihasználni az emberelőnyét, mert a sorozatos durva belépők miatt töredezett maradt a játék. Ez a hajrában sem változott, sőt a két legnagyobb helyzetet a ZTE hagyta ki Mocsi révén, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Forrás: MTI; Fotó: paksifc.hu
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)