Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Bajnokok Ligája

Zárul a Bajnokok Ligája

Amikor két hónappal ezelőtt az UEFA elkészítette a Bajnokok Ligája sorsolását, majd a menetrendet, mindenki úgy gondolta, hogy az utolsó, vagyis a hatodik fordulóban elképesztő izgalmak várnak ránk. Nos, az élet nem így alakította a dolgokat, ugyanis a mai, vagyis a keddi játéknap négy csoportja közül mindössze egyetlen egyben nem dőltek még el a leglényegesebb kérdések.

Két kvartettben csupán azért lépnek pályára a csapatok, hogy eldöntsék a csoportelsőség kérdését, illetve azt, hogy melyik gárdák folytathatják tavasszal az Európa Ligában, egyben pedig még ennyi izgalom sem maradt. Ráadásul ez éppen az úgynevezett halálcsoport, a Bayern, Barcelona, Inter fémjelezte C-jelű négyes. Itt a németek csoportelsőként, az olaszok másodikként jutottak tovább, míg a spanyolok a nullpontos cseheket megelőzve már biztosan a második számú kupasorozatban szerepelnek majd. Így hát olyan rangadó vált teljesen érdektelenné, mint a Bayern München-Inter.

Ha matematikailag nem is, de nagyon hasonló a helyzet az A-jelű négyesben, ahol ha csak nem születnek teljesen indokolatlan, kiütéses győzelmek, akkor minden valószínűség szerint Napoli, Liverpool, Ajax, Glasgow Rangers marad a sorrend.

A B-csoportban legalább annyival több izgalom maradt, hogy az Atletico Madrid és a Leverkusen mégha nem is egymással, de megküzdhet a harmadik helyért, ezzel meghosszabbítva a nemzetközi kupaszereplésüket.

És akkor következzék az egyetlen nyitott könyv, a D-jelű kvartett, ahol viszont még bármi, sőt annak az ellenkezője is megtörténhet. A listavezető, nyolc ponttal álló Tottenham az utolsó helyen szerénykedő, ám hatpontos Marseille-hez látogat, vagyis egy francia győzelem esetén máris előznének, és mivel a csoportban van még két hétpontos alakulat, jelesül a Sporting és a Frankfurt, jól látszik, hogy a feleknek nem csupán a saját, hanem az ellenlábasok meccseire is oda kell figyelniük.

Komoly szakértő legyen a talpán, aki ebben a négyesben megmondja a végső sorrendet, de talán akkor járok közelebb az igazsághoz, ha azt mondom, hogy inkább remek jósnak kell lennie. Éppen ezért a Tippmix esélylatolgatás rovatunkban nem is vállalkoznék eme gordiuszi csomó kibogozására, hanem a Tottenham francia vendégjátékának egy másik szeletére tippelnék. Ez pedig a büntetőlapok száma. Márpedig a nagy tét és a két edző, illetve játékosaik habitusa azt mondatja velem, hogy röpködnek majd a cédulák.

Így a tippem: 5,5 büntetőlapnál több (1,82-es odds)

A televíziók a nagyobb nevű csapatok mérkőzéseit közvetítik, így 21 órától a Liverpool-Napolit az M4, a Bayern-Intert a Sport1-en láthatjuk, míg a Porto-Atleticót ugyanitt 18.45-től.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)