Uncategorized

Gyakori skandináv randi az Eb előtt

Skandináv rangadó is csúszik az Európa-bajnokságot megelőző felkészülési labdarúgó mérkőzések szerdai kínálata. A dánok és a svédek kifejzetten gyakran találkoznak egymással, ezek közül az egyik legemlékezetesebb hamarosan 20. születésnapját ünnepli. A 2004-es kontinensvidalon egy kölcsönösen előnyös 2-2-vel golyózta ki a csoportkörben az olaszokat a két gárda.

Dánia és Svédország azóta már 11 újabb alkalommal futott össze, ötször szintén barátságos, négyszer Eb-selejtezős és kétszer vb-kvalifikációs mérkőzésen. Ezeken a találkozókon három-három svéd siker és döntetlen mellett öt dán győzelem született.

Most azonban csak az egyik válogatott készülhet az Eb-re, hiszen a svédek hamar elszálltak a belgák és az osztrákok csoportjában. Dánia egy San Marino elleni majdnem, és egy Kazahsztánnal szembeni tényleg megégéssel nehezítette a dolgát, ám végül simán kijutott.

A mérkőzés nyereményszorzói alapján a fogadóirodák is valószínűbbnek tartják azoknak a dánok sikerét, akik számára – presztízs ide vagy oda – a kontinensviadal előtt fontosabb lesz az összecsapás.

(Kiemelt kép: Svensk fotboll/Facebook)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)