Uncategorized

Kitört ablaküveg zuhant le a Las Vegas-i szállodából, egy vendég megsérült

Kitört egy ablaküveg az Elara by Hilton Grand Vacations szállodában, és egy vendéget megsebesített a medence közelében. Az off-Strip ingatlan szóvivője a médiának adott nyilatkozatában megerősítette az esetet, és azt állította, hogy a vendég könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az épület Harmon Avenue felé néző oldalán több sérült ablakot is megfigyeltek, az egyiket fehér ponyvával fedték le. „A szél kezdett nagyon erős lenni, az ablakok elkezdtek remegni” – írta egy Twitter felhasználó. „Ekkor hallottuk a hangos csattanást, és láttuk, hogy az összes üveg betört”.

A Hilton Grand Vacations szóvivője közleményének teljes szövege így szól:

„Vendégeink és munkatársaink biztonsága mindig a legfőbb prioritásunk. Vizsgáljuk az incidens okát, miközben elvégezzük a szükséges javításokat. Megerősíthetjük, hogy egy vendég könnyebb sérüléseket szenvedett és kapcsolatban állunk az érintett vendégekkel, hogy biztosítsuk, hogy az esetlegesen felmerülő probléma ne zavarja tovább a pihenésüket.”

Az incidensről beszámolva a Las Vegas Locally nevű Twitter-csatorna felületesen arról számolt be, hogy a sérült vendégnek nem kellett fizetni a szállásért.

Hasonló esetek

2018 szeptemberében a Waldorf Astoria 23. emeletéről kitört egy ablak és több mint 200 láb magasan a Las Vegas Strip-re zuhant. Vendégek vagy alkalmazottak nem sérültek meg.

2023 októberében a Fontainebleau nevű szállodából üveg zuhant a medencére, miközben a kaszinó-központ még építés alatt állt. Sérültekről nem érkezett jelentés. A Fontainebleau akkori szóvivője szerint az üveg akkor tört ki, amikor az állványzat véletlenül az épület függönyfalának ütközött, „nem pedig azért, mert a panelek kiestek a rögzített helyzetükből”.

Mi is az az Elara?

Az Elara by Hilton Grand Vacations egy 50 emeletes „timeshare” épület – tehát nem kaszinó szálloda –, amely a Planet Hollywoodtól keletre található. Az épület eredetileg PH Towers néven nyílt meg 2009 decemberében.

A 660 millió dolláros projektben 1201 szoba kapott helyet, amelyek közül 200 kivételével mindet a Planet Hollywood szállodai szobáiként használták. A torony tulajdonosa a Westgate Resorts volt, míg a Planet Hollywood (később Caesars Entertainment) forgalmazta és üzemeltette a tornyot.

A nagy recesszió miatt a Westgate kénytelen volt eladni a Hilton Grand Vacations Company-nak, amely 2012 márciusában Elara néven átnevezte és az összes szobát „timeshare” szobává változtatta.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)