Uncategorized

Skandináv lottó kombinációk

Skandináv lottó kombinációk: a nyerési esélyek növelése

A skandináv lottó Magyarországon is közkedvelt szerencsejáték. Nem véletlenül, ennél a játéknál szabályaiból adódóan viszonylag nagyok a nyerési esélyek. Egyes skandináv lottó kombinációk pedig még azokon is sokat javíthatnak. Érdemes tehát előre meghatározni a stratégiát.

A skandináv lottó játékszabályai

A skandináv lottó esetén 35 számból kell 7-et kiválasztani. Két sorsolás történik hetente, egyet kézzel, egyet géppel végeznek el. A lényeg, hogy legalább 4 számot el kell találni a 14-ből (7-7), a főnyereményt pedig az egy sorsoláson elért összes, tehát 7 találat jelenti. Kombinációs játék is játszható, ahol további tippeket tehetünk meg.

A nyerési esélyek a következőképpen alakulnak:

  • a főnyeremény, vagyis 7 találat matematikai esélye 1 : 3.362.260
  • a 6 találaté 1 : 17.155
  • az 5 találaté 1 : 424
  • a 4 találat pedig mindössze 1 a 30-hoz

Skandináv lottó kombinációk

A skandináv lottóban léteznek olyan kombinációk, amelyek megjátszásával növelhetjük a matematikai, statisztikai alapon számított esélyeket. Természetesen 100%-os sikerrecept nincs, de azért érdemes némi stratégiát vinni a skandináv lottó feladásába. Ha valaki megbizonyosodna mindezek alapjairól, érdemes az ismétlés nélküli kombináció logikáját elsajátítania. Az egyszerűség kedvéért a lépések a következők:

  • 10 számot kell kiválasztani, 120 lehetséges kombináció megrakása mellett
  • ugyanaz a szám szerepeljen mindkét szelvényen: a statisztikák szerint 5-ből 4 esetben találni olyat, ami mindkét húzáson megtalálható
  • marad 9 szám, amiből még ötöt el kell találni

Habár a lottójátékok esetén talán nem a stratégia, hanem a szerencse az első, ami eszünkbe jut, az ismétléses kombinációt az ötöslottó húzásánál is gyakran alkalmazzák. A Szerencsejáték Zrt. oldalán pedig akár olyan statisztikát is találhatunk, ami az előző sorsolásokon kihúzott számok gyakoriságát mutatja meg.

A skandináv lottó ára és határideje

Az alapszelvények megtétele 300 forintba kerül. A feladást szerda este hat óráig kell leadni, a sorsolás előtti órákban. Okoslottón, interneten és személyesen is feladhatjuk a szelvényeket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)