Földi Kaszinók

Ha klasszikus kaszinós szórakozásra vágysz ez a Te helyed! Bemutatjuk neked a földi kaszinókat, hogy megalapozzuk a hangulatod egy nyerő szériához. Jackpotok, rulett, blackjack, póker? Itt mindenre választ találsz.

A nevadaiak többsége úgy gondolja, hogy be kellene tiltani a dohányzást a kaszinókban

Állítólag a Nevadában élő emberek többsége támogatja annak a kiskapunak a bezárását, amely lehetővé teszi a kaszinóknak, hogy engedélyezzék a dohányzást a játéktermekben.

A Nevada Tobacco Control and Smoke-free Coalition megbízásából készült új tanulmány szerint 10 nevadaiból közel hatan úgy gondolják, hogy a 2006 decemberében hatályba lépett Nevada Clean Indoor Air törvényt módosítani kellene a kaszinókra vonatkozó mentesség megszüntetése érdekében.

A washingtoni Normington Petts közvélemény-kutató és kampánystratégiai vállalat megállapította, hogy a nevadai szavazók 58%-a támogatja a kaszinók füstmentessé tételét.

A megállapításokra azért került sor, mert Atlantic Cityben jogalkotási erőfeszítések folynak a 2006-ban elfogadott New Jersey-i dohányzásmentes levegőről szóló törvény módosítására. Atlantic Cityben a kaszinók a játékterük legfeljebb 25%-át jelölhetik ki beltéri dohányzásra.

A passzív dohányzás veszélyesebb beltérben

A héten a Nevadai Egyetem közegészségügyi karának kutatói tanulmányt tettek közzé a nevadai kaszinók dohányzó és nemdohányzó területeinek levegőminőségéről. A szonda megállapította, hogy a passzív dohányzás 18-szor veszélyesebb a beltérben, mint a kültéren.

A nevadai Reno Egyetem tanulmánya hasonló következtetésekre jutott, mint az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ kutatói tették tavaly. Abban a vizsgálatban az amerikai szövetségi egészségügyi tisztségviselők arra figyelmeztettek, hogy veszélyes, megemelkedett részecskeszinteket (PM) észleltek, amelyek széles körben elterjedtek az állítólagosan füstmentes kaszinók területén.

A PM részecskék 100-szor vékonyabbak, mint egy emberi hajszál, és több mint 24 órán keresztül is lebeghetnek a levegőben. Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ jelentése arra a következtetésre jutott, hogy az egyetlen módja annak, hogy a kaszinóban dolgozók és látogatók egészségét megvédjék, az lenne, ha teljes dohányzási tilalmat vezetnének be.

Több kereskedelmi szerencsejáték-állam már megköveteli, hogy a kaszinók teljesen dohánymentesek legyenek. Ezek közé tartozik Colorado, Delaware, Florida, Illinois, Maryland, Massachusetts, New York, Ohio és Dél-Dakota is.

Az Egyesült Államokban a dohányzás folyamatosan csökken. Az Amerikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ jelentése szerint a dohányzás aránya a felnőttek körében a 2005-ös közel 21%-ról a legutóbbi felmérés évében, 2021-ben 11,5%-ra csökkent. A dohányzás előfordulása Nevadában kissé magasabb, mint az országos átlag, a felnőttek mintegy 15%-a dohányzik.

Felkapaszkodás az ellenállás ellen

Nevadában nincs olyan iparág, amely erősebb lenne, mint a szerencsejáték, mivel a kaszinók több munkavállalót foglalkoztatnak az államban, mint bármely másik szektor. Az MGM Resorts a legnagyobb munkáltató Nevadában.

A kaszinóipar hevesen ellenzi a beltéri dohányzás megszüntetésére irányuló erőfeszítéseket. A kaszinók vezetői szerint egy ilyen szabályozás azt eredményezné, hogy a játékosok más államokban játszanának, ahol a dohányzás továbbra is engedélyezett, vagy olyan törzsi kaszinókban, amelyek maguk határozzák meg a dohányzási szabályokat.

A Nevada Tobacco Control and Smoke-free Coalition felmérése szerint sok nevadai szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a dohányzási tilalom csökkentené a szerencsejátékbevételt, és széleskörű munkahelyi elbocsátásokhoz vezetne. Tízből kevesebb mint négyen mondták, hogy szerintük a dohányzás betiltása negatív hatással lenne.

A dohányzás ellenzői rendszeresen hivatkoznak a Philadelphiától északra található Parx Casino-ra, Pennsylvania egyetlen olyan kaszinójára, amely nem engedélyezi a beltéri dohányzást, és amely továbbra is uralja az egész államra kiterjedő szerencsejáték-ipart. Egyes lobbisták azt állítják, hogy a dohányzás betiltása segítené, nem pedig károsítaná a szerencsejáték-bevételeket. Azzal is lehet azonban érvelni, hogy a Parx egyszerűen a nemdohányzók első számú célpontja, míg a philadelphiai piac más kaszinói megosztják a dohányzó demográfiai csoportot.

 

(A kiemelt kép illusztráció, forrása: Pixabay)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)