Földi Kaszinók

Ha klasszikus kaszinós szórakozásra vágysz ez a Te helyed! Bemutatjuk neked a földi kaszinókat, hogy megalapozzuk a hangulatod egy nyerő szériához. Jackpotok, rulett, blackjack, póker? Itt mindenre választ találsz.

A Wynn 900 millió dolláros költekezést prognosztizál az Egyesült Arab Emírségekben, és megerősíti érdeklődését a thaiföldi kaszinó iránt

A Wynn Resorts várhatóan mintegy 900 millió dollárral járul hozzá a Ras Al Khaimah-ban (Egyesült Arab Emírségek) található Wynn Al Marjan Island integrált szállodához. A szerencsejáték-vállalat első negyedéves eredményeit ismertető konferenciahívásán Craig Billings úgy nyilatkozott, hogy ez a becslés összhangban van az üzemeltető kisebbségi részesedésével a 4 milliárd dolláros projektben.

„A költségvetés kissé hullámzó, de nincs érdemi eltérés. A tőke-hozzájárulásunk kerek szám lesz, mondjuk 900 millió dollár, de ez erősen függ az építkezési tőkeáttételtől” – mondta Billings a CBRE elemzője, John DeCree kérdésére válaszolva. „Szóval most ezt próbáljuk kikalkulálni. Nagyjából úgy számolhatunk, hogy az adósság és a saját tőke aránya körülbelül 50-50%, és akkor mi a saját tőke 40%-ával rendelkeznénk.”

A Wynn Egyesült Arab Emírségekbeli partnerei a Marjan LLC és a RAK Hospitality Holding LLC, míg a kreatív és tervezési műveleteket a Wynn Design and Development vezeti.

A Wynn gyorsan halad az Egyesült Arab Emírségekbeli Casino szállodával

Billings megjegyzései a Wynn pénzügyi kötelezettség vállalásairól az Egyesült Arab Emírségekbeli projektre vonatkozóan azután történtek, hogy a Las Vegas-i székhelyű vállalat közölte, hogy az építkezés gyorsan halad és hogy a szállodatorony 2025 végén kerülhet a helyére.

A Wynn Al Marjan Island lehet az első kaszinóhotel a közel-keleti észak-afrikai régióban és ha engedélyezik a szerencsejáték-üzemeltetést, akkor a Wynn számára jelentős hosszú távú bevételi forrást jelenthet, miközben egyúttal potenciálisan megindíthatja a kaszinófejlesztések sorozatát az Emírségekben. Az ingatlan várhatóan 5,6 millió négyzetmétert foglal majd el, de a kaszinó ennek mindössze 4%-át tenné ki.

Billings a Wynn Al Marjan Islandet „jelentős, magas megtérülésű projektnek” nevezte, miközben hozzátette, hogy még idén további információkkal szolgálhatnak. Tavaly a Wynn azt mondta, hogy az Egyesült Arab Emírségekbeli vállalkozás akár 600 millió dollár kamatot, adót, értékcsökkenést és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) is termelhet – ez az előrejelzés nem változott.

Ráadásul nem a szerencsejáték lesz az integrált szálloda központi eleme. Dubai, amely mindössze egy órányira található az Al Marjan-szigettől, a Közel-Kelet egyik leglátogatottabb része és az emirátusba özönlő turisták szívesen fogadják a csúcskategóriás étkezési lehetőségeket, a luxus kiskereskedelmet és más csillogó kényelmi szolgáltatásokat, amelyek mind a Wynn Las Vegas-i ingatlanjainak szinonimája.

Wynn Thaiföldön is érdekelt

A gyorsan fejlődő thaiföldi szabályozási folyamat okán Billings megerősítette, hogy a Wynn figyelemmel kíséri a helyzetet és esetleg kaszinóközpontot nyitna a délkelet-ázsiai országban.

„Thaiföld még nagyon a folyamat elején jár és még látnunk kell a szabályozási és engedélyezési struktúrákat” – mondta a Wynn vezérigazgatója az eredménybeszámolóban. „Thaiföld már most is jelentős turisztikai célpont, jelentős turisztikai infrastruktúrával és világszínvonalú szolgáltatási kultúrával. Ezért továbbra is folyamatos figyelemmel fogjuk kísérni a legalizációs folyamat előrehaladását. Továbbra is hihetetlenül bizakodó vagyok a vállalatunk jövőjét illetően”.

Billings hozzátette, hogy Thaiföld egy meggyőző piac, szilárd infrastruktúrával és erős turisztikai iparral, miközben elismerte, hogy számos szerencsejáték-vállalat törekedhet az ottani kaszinóengedélyek megszerzésére.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)