Földi Kaszinók

Ha klasszikus kaszinós szórakozásra vágysz ez a Te helyed! Bemutatjuk neked a földi kaszinókat, hogy megalapozzuk a hangulatod egy nyerő szériához. Jackpotok, rulett, blackjack, póker? Itt mindenre választ találsz.
Francois Blanc

Kalandorok előnyben

Kevés ember tett olyan sokat a rulettjáték népszerűsítéséért, mint Francois Blanc, aki nevével ellentétben (Blanc franciául fehéret jelent) a piros, fekete, zöld számok nagymestere lett.

Blanc 1806-ban született. Ikertestvérével együtt viszonylag korán egy cirkuszhoz szegődtek azzal a céllal, hogy a lehető legrövidebb időn belül meggazdagodjanak. A cirkusz után Marseille-ben próbálkoztak szerencsejáték szervezéssel, közönséges banki csalással, majd székhelyüket (Lajos Fülöp király szerencsejáték tilalma után) áttették Hessen-Homburg hercegségbe (Frankfurt mellett), ahol feltalálták a modern rulettet.

Helyesebben nem feltalálták, hanem megváltoztatták. Blanc idejében a rulettjátékon a „0” mellett egyéb más jelölések is voltak a keréken, amelyek rontották a játékosok esélyeit. Blanc leegyszerűsítette a dolgot és 1843-ban bevezette az egy „0”-s rulett kereket és meghonosította a partage-t, ami azt jelenti, hogyha „0” jön ki, akkor az úgynevezett. egyszerű sanszok (kis-nagy számok, piros-fekete, páros-páratlan) nem teljes egészében, hanem csak 50%-ig vesztő tétek, azaz, ha 10 egységnyi tét volt például a piroson és a nyerőszám a „0”, akkor 5 egységet vesz el a kaszinó, 5 egység visszakerül a játékoshoz.

Ezek a változások megváltoztatták a ház előnyét, azaz azt az elvárható százalékot, amit a kaszinó tulajdonosa nyer minden téten.

Ugyan a megváltozott százalék a fele volt a hagyományosnak, de Blancék számítása így is bejött. Európa összes jelentős játékosa Bad-Homburgba tette át a székhelyét, hogy a kedvezőbb feltételek mellett játszhassanak.

Mikor a hercegségnek elege lett a kaszinózásból, a Blanc fivérek Monacó-ba mentek, ahol a herceggel kötöttek hosszútávú üzletet. Cserébe az úthálózat rendbetételéért és más infrastrukturális beruházásokért koncessziót kaptak az összes kaszinó működésére.

További érdekesség a Blanc családdal kapcsolatban, hogy az egyik unokája -Marie Bonaparte-, aki egy Bonaparte herceghez ment feleségül, részben nagyapai örökségét felhasználva menekítette ki (azaz fizetett váltságdíjat) Sigmund Freudért, hogy az elhagyhassa a nácik által megszállt Bécset.