Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!
Játékautomaták a nem várt helyen

Játékautomaták a nem várt helyeken

Amikor azt a szót halljuk, hogy játékautomata, vagy félkarú rabló, akkor egy kaszinóbelső jut az eszünkbe, ahol felnőtt emberek játszanak: nyernek, vesztenek. Azonban ez nem ennyire egyszerű.

Kevésbé ismert hogy az ország tele van olyan játékautomatával, amelyeken korhatár nélkül játszhat bárki, és a nyerési esély kevesebb mint 20 százalék a tétre vetítve.

Hogy lehet ez kérdezi a nyájas (inkább felháborodott) olvasó. Úgy – válaszoljuk mi, hogy a dolgok nincsenek rendben.

Mik is ezek a titkos nyerőautomaták?

Mindenki látott már un. ügyességi automatát, amelyből gyerekek karok irányításával különféle ajándékokat halásznak ki.

Ezekről van szó. Kevesen tudják, de ezek az automaták nem ügyességi alapon működnek. Igaz, a karokat lehet irányítani, de a találati pontosságot egy RNG (Random Number Generation) határozza meg a beállított RTP alapján, amit előre be lehet állítani.

Magyarul. Bedobok x forintot, és elkezdem irányítani a kart, de amikor leengedem hogy a nyereményt felmarkolja, közbeszól egy számítógép, amely az alapján enged nyerni, hogy mennyi pénzt dobtak addig be az automatába, tehát ha 20%-ra van az automata állítva az azt jelenti, hogy ha bedobunk 100.000 forintot, akkor a játékosok kivehetnek 20.000 forint értékű ajándékot.

Ezzel alapvetően nem az a baj, hogy így van, hanem az, hogy ez nem “transzparens” a nagyközönség nyugodtan azt hiheti, hogy valós esélye van hogy 200 forint bedobásával egy Iphone 13pro készüléket lehet kimarkolni.

És ami különösen aggasztó, hogy mindezt gyerekek is játszhatják.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)