Játékosvédelem

Hasznos tartalmak, kérdések és válaszok a játékosvédelem fókuszában. Légy képben, ismerd a lehetőségeidet és játssz felelősséggel!
Precizitás a kaszinókban - Játékosvédelem

Precizitás a kaszinókban….

Úgy gondoljuk, hogy jogosan várjuk el a maximális precizitást a kaszinóktól, sőt a felügyeltektől/hatóságoktól is. A kaszinóknak szinte olyanoknak kéne lennie, mint a bankoknak. Játékosok pénzét kezelik, 100%-os felelőséggel tartoznak a játékosok pénzéért, a tétek/játékok tisztaságáért. Sok-sok kamera, hangrögzítő eszköz van telepítve a kaszinókban, de sajnos ez inkább a saját biztonságukért van, mint a játékosok biztonságáért, a játék tisztaságáért. De most térjünk kicsit vissza a precizitásra.

Ez most elsőre úgy fog tűnni, mintha szőrszálhasogatás lenne, de nem az. Amikor a játékos belép a kaszinóba, vagy elfogadja a Részvételi szabályzatot a regisztrációs folyamat közben az online kaszinóban, akkor abban a hitben teszi, hogy minden szabály, játékszabály makulátlan. Sajnos ez nincsen így.

Egyik legnyilvánvalóbb pontatlanság a rulett asztalokon, a rulettjátékban található. Amikor a játékos odalép a rulett asztalhoz, vagy amikor megnyitja a rulettjátékot a weboldalon, ott megtalálhatja a játékszabályokat, megtalálhatja a kifizetési arányokat. A rulettjátékban vannak az úgynevezett egyszerű sanszok. Ide tartoznak a piros-fekete, kis és nagy számok és a páros és páratlan számok. A gond a páros-páratlan számoknál vannak.

Még egyetlen olyan kaszinóban sem jártunk, vagy még egyetlen olyan online kaszinót sem találtunk, ahol a páros/páratlan számokat pontosan meghatározták volna. Ugyanis a 0 (zéró) páros szám. Amennyiben a szervező precízen járna el, akkor a szabályoknál kiírná, hogy melyik számok nyernek (2, 4, 6,…,36) abban az esetben, amennyiben a PÁROS/EVEN mezőre tesznek tétet. Ez nem egy ördögtől való gondolat, hiszen a kis számok/nagy számok esetében, azt is feltüntetik a szervezők, hogy 1-18 illetve 19-36. Itt végig gondolták, hogy ha ezt nem teszik, akkor a 0 (zéró) nyerőszám esetén a kis számokra tett tét nyerne, hiszen a 0 (zéró) a legkisebb szám, abból a 37 számból, amelyekre lehet fogadni/tétet rakni játék közben. Valószínűleg, ha ezt a cikket egy kaszinóvezető elolvasná, akkor csak legyintene, hogy a hagyományok…stb. De ez nem erről szól, hanem arról, hogy maximális precizitást várunk el a szervezőktől. Szinte hihetetlen, hogy az Egyesült Államokban ezért még senki nem pereskedett.

Mit lehet tenni? Erre többféle megoldás létezik.

  1. kiírják a pontosan szabályt, kitérve a részletekre.
  2. nem ajánlják a PÁROS-PÁRATLAN mezőket, úgyis teljesen idejemúlt. Egyszerűen nem nyomtatják rá ezeket a mezőket a játékfelületre.
  3. ajánlanak helyette más egyszerű sanszokat, amit nagy eséllyel sokkal többen játszanának. Ilyen lehetne például a 0 (zéró) bal- és jobboldala. Zéró baloldala lenne a 26 és 5 közötti számok (26, 3, 35,…,24, 5), míg a jobboldala a 32 és 10 közötti számok (32, 15, 19,…,23, 10). Itt is 18-18 számról beszélünk, 1:1 lenne a kifizetés.

Természetesen mi örülnénk a legjobban, amennyiben csak ez az egyetlen eset lenne, ahol a szervező precízebben, alaposabban járhatna el, de természetesen nem így van. Jó pár olyan eset van, amikor félreérthetőek vagy félremagyarázhatóak a szabályok. Ezekről a jövőben mind írni fogunk, mert úgy gondoljuk, hogy a játékosok érdekeit sajnos senki nem képviseli, és erre az egyik legjobb bizonyíték az a közelmúltban elfogadott jogszabály módosítás, amely alapján a kaszinóknak már nem kell pénzt adniuk az adójukból a sérülékeny játékosok megsegítésére.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)