Online Kaszinók

Érdekelnek az online kaszinók vagy kipróbálnád interneten a legújabb gyümölcsös gépeket? Itt mindent megtalálsz, ami a magyarországi legális online kaszinókkal kapcsolatos: bennfentes információk, nyerőgépek, rulett, blackjack, élő játékok és sok más érdekes információ.
Kusztos Tamás

Interjú Kusztos Tamással, a Playson kereskedelmi igazgatójával

Múlt héten a Vegas Kedd promóció keretében megjelentek a Playson játékai Magyarországon is a vegas.hu oldalain.

Jó pár érdekességet megírtunk a múlt heti cikkünkben a Playsonnal kapcsolatban, de van egy olyan kuriózum is, ami nagyon ritka az online szerencsejáték iparágban. A legfelsőbb vezetés egyik tagja magyar állampolgár, ugyanis Kusztos Tamás a cég kereskedelmi igazgatója.

Tamás, 2013.januárjában a Goldbet-nél kezdett. 8,5 év kellett ahhoz, hogy az egyik legnépszerűbb online kaszinójáték gyártójának kereskedelmi vezetője legyen. Ezt a hihetetlen karriert elsősorban hozzáállásának és a kaszinó iparban, online szerencsejáték világban szerzett széleskörű tapasztalatainak, ismereteinek köszönheti.

A múlt heti játékpremiert követően megkerestük, hogy egy rövid interjú segítségével kicsit jobban bemutathassuk Őt mindenkinek, aki érdeklődik a szerencsejáték kulisszatitkai után.

. . .

– Hogyan kezdődött a karrierje az online játékiparban, és mi vezette a jelenlegi pozíciójához a Playsonnál?
– Fél évvel azután, hogy Máltara költöztem, egy véletlen folytán találkoztam egy mára már kedves barátommal, aki egy nagy online cég CEO-ja volt abban az időben. Egyszer felhívott, hogy emlékszik, hogy érdekel a póker és a kaszinó világa, és ajánlott egy belépő szintű pozíciót a cégüknél (poker/casino coordinator)

– Milyen kulcsfontosságú tapasztalatokat és tanulságokat szerzett az előző munkahelyein, amiket most hasznosít a Playson vezetésében?
– Ahogy a karrierem alakult, szerencsére a B2C és B2B szegmensben is eltöltöttem jónéhány évet, ezért viszonylag széles körű a rálátásom az iparágra, mint egy teljes egeszre.

– Milyen vezetői elveket vagy filozófiát követ az Ön pozíciójában, és hogyan hat ezekkel a cég működésére és kultúrájára?
– Abban hiszek, hogy minden kollégát, akit alkalmazunk, azért alkalmazzuk, mert az adott szegmenshez jobban ért, mint a felső vezetés. Ennek megfelelően a mindennapi munkában azt várom el, hogy mindenki hozzon felelős döntést a legjobb tudása szerint. Bármilyen meghozott döntés jobb, mint egy döntés, ami nem született meg. Ha jó, mindenki boldog, ha rossz, akkor tudunk belőle tanulni. Ez eléggé egybevág a cégünk filozfiájával is. Csak hogy egyet emeljek ki – Fail fast. Learn fast.

– Mi az, amit a legjobban szeret a jelenlegi munkájában?
– A változatosságot. Az elmúlt közel 3 évben egyik napom sem volt ugyanolyan.

– Ajánlaná-e a fiataloknak, hogy az online szerencsejátékiparban keressenek munkát? Ha igen, akkor mik a legkomolyabb előnyök más munkákhoz képest?
– Mint barmilyen iparág, az online gaming sem való mindenkinek. A szépsége pontosan ugyanaz, mint a nehézsége: egy ennyire fiatal iparágban nincsenek bevált sémak, vagy szabályok, nem lehet egyetemen megtanulni. Akik szeretnek menet közben tanulni és fejlődni, ebben az iparágban sokra vihetik.

– Mik a jelenlegi és jövőbeni céljai?
– Ez egy nagyon tág kérdés. Jelenleg szeretném, hogy a Playson legyen a piacvezető az online slot szegmensben és szeretném, hogy a lehető legjobb apa legyek miközben ezeket a szakmai célokat elérjük. Hosszú távon szeretnék olyan dolgokkal foglalkozni, amikben megmutathatom az életszemléletemet.

– Sikeresen meg tudja tartani ilyen magas pozícióban is a személyes és szakmai élete közötti egyensúlyt?
– Remélem, hogy igen, de ez napi szinten változik. Egyetlen szabály van, amihez igyekszem magam tartani. Amikor végeztem a munkanapom hivatalos részével, a laptopomat az irodában hagyom. Ha a telefonomon nem tudom megoldani a problémát, akkor várhat reggelig. Természetesen elengedhetetlen a támogató családi háttér, ami esetemben szerencsére teljes mértékben megvan.

– Hogyan látja a játékipar jövőjét, és milyen lehetőségeket, vagy kihívásokat lát a Playson, valamint az iparág számára?
– A technológia fejlődése és az iparág érési folyamata szükségessé teszi az állandó megújulást. Lehet ez új funkciók bevezetése, mint peldaúl a Playson Hold and Spin funkciója, vagy a B2C partnereink informatív döntéseit segíteni adatokkal (mi ezt az Xeye nevű programmal tesszük). Ha az iparág egészét nézzük, nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy minden szabalyozott piac teljesen más szabályrendszert alakított ki, ami nagyon megnehezíti azt, hogy a játékosélmény megmaradjon, ugyanakkor a legszigorúbb szabályozásnak is meg tudjunk felelni.

– Amennyiben 3 szóval kellene rávenni a magyar játékosokat, hogy a Playson játékain játszanak, mi lenne az a 3 szó?
– Ez sem egy könnyű kérdés … Talán azt emelném ki, hogy a klasszikus slot élményt 21. századi technológiával és innovációval ötvözzük.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)