Podcast

Beszélgetős műsor, hogy a volt, jelenlegi, jövőbeli játékosok megismerhessék a szerencsejáték kulisszatitkait. Kaszinó elölről-hátulról. Érdekességek, hírek, leleplezések. Itt mi osztjuk a lapokat!
A Krupié - Horváth Zoltán

A Krupié

Krupiénak lenni érdekes. Mondhatni egzotikus, vagy mégsem? Ebben a beszélgetésben körbejárjuk ezt is Horváth Zoltán – Európa-bajnok 3. helyezett krupié segítségével.

https://share.transistor.fm/s/1e1dfb3c

A szerencsejáték több ezer éves történetében már a nagyon korai időkben megjelentek a játékok szervezői, ők voltak akik a fogadásoknál begyűjtötték a téteket, kockát dobták, a lapokat osztották stb.

Mint “szakma” a krupiéság az 1700-as évek végig nyúlik vissza, amikor megjelentek a mai modern kaszinók elődjei. Lassan de biztosan kialakultak a ma is játszott játékok (rulett Black Jack, Baccarat, stb) és természetesen professzinalizálódott a játékvezetők feladata is. A növekvő számú kaszinó több dolgozót kívánt, tehát elindultak a tanfolyamok, iskolák.

Meghonosodtak a standardizált szabályok és kialakultak az un. know-how-k azaz azok a rejtett kis különbségek, ahogy az egyes “iskolák” a különböző tevékenységeket végezték. van aki kis dobozon váltotta pénzt, mások a keréken. voltak ahol a rulett csak egy irányba forgott, volt ahol váltakozó irányba.

Aki szerencsés krupié, az sok helyen dolgozott és sokféle technikát játékot megtanult.

Ezen beszélgetésben a vendégünk egy ilyen személy: Horváth Zoltán – Európa-bajnok 3. helyezett krupié.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)