Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Marco Rossi - magyar-cseh

Magyarország – Csehország

Alig három nappal a fényes belgrádi győzelmet követően ma délután 18 órakor a Puskás Arénában ismét pályára lép a magyar férfi labdarúgó-válogatott.

Ezúttal viszont a szurkolók, de még a szakemberek is sokkal nyugodtabban, mondhatni hátradőlve szemlélhetik az eseményeket, lévén a sorsolás következtében mindkét gárda felmentést kapott a hétvégi Európa-bajnoki selejtezőmeccsek alól.

Ellenben az nem is lehet kérdéses, hogy melyik együttes várhatja jobb hangulatban ezt a felkészülési mérkőzést, miután hétközben Marco Rossi legénysége a szerb fővárosban is nyerni tudott, ráadásul ezzel a drámai küzdelemben megszerzett három ponttal megnyugtató előnnyel vezeti féltávnál a tabellát.

Ehhez képest a csehek egy csalódást keltő hazai döntetlen után érkeztek meg Budapestre, hiszen az albánok elcsentek egy pontot Prágából. Mindez nehéz helyzetbe sodorhatja Jaroslav Silhavy tanítványait, hiszen a két legfőbb riválisukhoz, a lengyelekhez Varsóba, illetve az albánokhoz Tiranába is el kell még látogatniuk.

Lang Ádám labdarúgó a magyar válogatott sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2023. szeptember 9-én. A magyar válogatott Csehország csapata ellen felkészülési mérkőzést játszik Budapesten szeptember 10-én.
Lang Ádám labdarúgó a magyar válogatott sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2023. szeptember 9-én. A magyar válogatott Csehország csapata ellen felkészülési mérkőzést játszik Budapesten szeptember 10-én.

Addig viszont bőven marad még idő, így barátságos mérkőzésről lévén szó, ma minden lehetősége megvan a szövetségi kapitányoknak, hogy kísérletezgessenek.

Így valószínűleg a szombaton 59. születésnapját betöltő Marco Rossi néhány újoncnak is bizalmat szavaz, egyben pihenőt adva több alapembernek, Dibusznak, Szalai Attilának, Orbánnak, Nagy Ádámnak vagy Szoboszlainak is, bár utóbbi azért a kispadról beszállva gyarapíthatja válogatottsági számát.

Mindenesetre a stadionba kilátogató magyar szurkolóknak egész biztosan nagy élmény lesz élőben buzdítani a kedvenceiket, akik az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményükkel sokszorosan rászolgáltak a szeretetükre.

Várható összeállítások:

Magyarország: Demjén – Szalai G., Mocsi, Lang – Nego, Styles, Kalmár, Kerkez- Sallai, Horváth – Ádám.

Csehország: Stanek – Krejci, Zima, Holes – Masopust, M. Sadilek, Kral, Provod – Cerny, Hlozek, Cvancara.

Esélylatolgatás:

Minden bizonnyal a több tízezer hazai szurkoló előtt játszó magyar válogatott megpróbálja kiszolgálni a lelkes közönséget, és ha nem is könnyedén de megszerzi a győzelmet (odds 2,46).

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)