Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
magyar - cseh

Ez nem barátságos mérkőzés volt

Noha a csehek elleni vasárnapi találkozó elvileg a felkészülés jegyében, barátságos mérkőzés címszó alatt zajlott, a küzdő felek nem ismerték kegyelmet, és olyan szikrázó összecsapást varázsoltak a Puskás Aréna gyepére, mintha legalábbis ezen az egy meccsen múlott volna az Európa-bajnoki továbbjutás.

Már az is kisebb meglepetésnek számított, hogy a születésnapját egy nappal korábban ünneplő magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi a legerősebb kezdő tizenegyét küldte csatába, ám ekkor még joggal hihettük, hogy ez csupán afféle jótékony gesztus a stadionba kilátogató több mint ötvenezer szurkoló számára.

Ám akik így gondolták, nem is tévedhettek volna nagyobbat. Már az első félidőben is jó iramú, sok szabálytalansággal tarkított, férfias küzdelem folyt a pályán, ám ekkor még a kapuk érintetlenek maradtak.

A fordulás után hat perccel viszont egy ragyogó, egyérintéses akció futott a mieink bal oldalán, amelynek végén Kerkez Milos beadását a középen a legjobb ütemben érkező Sallai Roland hét méterről vágta a tehetetlen Jindrich Stanek hálójába. 1-0, ide.

Több sem kellett a cseheknek, még agresszívebbé váltak, amelynek rövidesen meg is lett az eredménye. Egy előrevágott labdát Lang Ádám röviden fejelt haza, a vendégek pedig köszönték szépen, és Jurecka révén kihasználták az ölükbe pottyant lehetőséget.
1-1.

Az egyenlítő találat viszont nem hogy megnyugtatta, hanem még jobban felpaprikázta őket, egymást érték a kemény belemenések, amelyek során a mieinket sem kellett félteni, nem egyszer össze is szólalkoztak egymással a felek. Jogosan villant többször is a sárga lap a játékvezető kezében.

A hajrára kissé fáradni látszott Marco Rossi legénysége, ám ekkor már a csehekben is csupán annyi plusz maradt, hogy meddő mezőnyfölényt harcoljanak ki.

Szoboszlai

A vége tehát igazságos pontosztozkodás lett, így elmondhatjuk, hogy tovább él a magyar válogatott 2023-as veretlenségi sorozata, nem csoda, ha az egész stadion, mind az ötvenötezer néző felállva tapsolta meg a kedvenceit.

Folytatás októberben idehaza a szerbek elleni létfontosságú Európa-bajnoki selejtezővel.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert, Illyés Tibor
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)