Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Veszprém Handball City

Telekom Veszprém – THW Kiel döntő lesz ma a HandballCity Fesztiválon

A tegnapi napon lejátszották a 2 elődöntőt a veszprémi négyes tornán.

Az első mérkőzésen az erősen tartalékos THW Kiel 35-33-ra legyőzte a lengyel sztárcsapatot, a Lomza Industria Kielce-t. A Kielce-ből csak 2 játékos hiányzott, mondjuk az egyikük a világ egyik legjobb játékosa – Alex Dujshebaev- és a másikuk világ egyik legjobb kapusa -Andreas Wolff-. A mérkőzés inkább volt egy felkészülési mérkőzés, mint egy nívós torna elődöntője. A THW Kiel a győzelmét a 2 átlövő (Weinhold és Wallinius) és Landin kapus 1. félideji remek teljesítményének köszönheti. A THW Kiel győzelmével az is eldőlt, hogy új győztese lesz a fesztiválnak, mert az I. HandballCity Fesztivált a lengyelek nyerték.

A második elődöntőt a Telekom Veszprém és a SG Flensburg játszotta. Ezen a mérkőzésen mindkét gárda a legerősebb keretével tudott kiállni. Ez kifejezetten nagy szó a német csapat esetében, akiket tavaly egy elképesztő sérüléshullám sújtott. A 2. elődöntő tökéletes ellentéte volt az első mérkőzésnek. Ez a meccs minden tekintetben (hangulat, színvonal, iram, keménység, szép akciók, elképesztő kapusteljesítmények…stb.) egy BL rangadóra emlékeztetet. A Veszprém a hosszabb kispadjának és Cupara kapus világklasszis teljesítményének (16 védés) köszönheti a győzelmet. A mezőnyjátékosok közül Omar Jahja és Petar Nenadics teljestménye volt kiemelkedő. A végeredmény 35-31 lett, de ez az eredmény lehetett volna sokkal szorosabb is. Az 1. félidőben Möller kapus is világklasszis teljesítményt nyújtott, de a németek vezetőedzője ennek ellenére Buricsot küldte be a második félidőre és ez végül rossz döntésnek bizonyult. Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ez a Flensburg nagyon fog hiányozni a BL mezőnyéből, szuper kézilabdát játszanak és jó pár világklasszis van a keretükben.

Ma 14:00 órakor lesz a bronzmérkőzés, 16:30-kor kezdődik a döntő.

A tegnapi teljesítményeket nézve a Flensburg a bronzmérkőzés esélyese. A lengyel csapatnak nagy formajavulásra van szüksége ahhoz, hogy akár csak megszorítsák a németeket.

A döntő egyértelmű esélyese a bakonyi gárda. A mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb kérdések a kapusokkal kapcsolatos. A hazaiaknál az a nagy kérdés, hogy hogyan dönt ma Ilics mester. Corrales kezd, vagy Cupara lesz a kezdőkapus? A német rekordbajnoknál az a nagy kérdés, hogy Landin hogyan fog védeni. Ha hozza az ihletett formáját, akkor akár nagyon szoros is lehet a döntő, de ha csak közepesen véd, akkor akár 6-8 gólos Veszprém győzelem is lehetséges. Remélhetőleg teltház lesz a mai napon, mert ez egy igazi kézilabda ünnep.

Ha igazak a pletykák, akkor a döntő előtt elbúcsúztatják Lékai Mátét. Bizonyára megható pillanatok lesznek, ezt igazán megérdemli a volt csapatkapitány.

A mérkőzéseket a Sport Tv 1 élőben közvetíti.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)