Sportfogadási tippek

Az online szerencsejáték sava-borsa. Egy jó meccs nem az igazi sportfogadás nélkül. Szeretnél képben lenni a várható eredményekkel? Elemezzük közösen az esélyeket. Igazi érdekességek várnak rád!
Sportfogadás

Hogyan alakul át a magyar sportfogadó piac?

Tavaly nyáron jelentették be, hogy megváltozik a szerencsejáték törvény, többek között liberalizálják a távszerencsejáték piacot, lehetőséget biztosítanak nemzetközi szolgáltatóknak arra, hogy belépjenek a magyar fogadási piacra. Ezt a hírt nagy örömmel fogadták a piaci szereplők és a játékosok is. Mindenki kíváncsian várta, hogy hogyan reagálnak a nagy szolgáltatók, mit fognak lépni? Mennyire fogják komolyan venni az új törvényt, kivonulnak-e a magyar piacról, hányan akarnak pályázni az engedélyért?

Pontosan 1 hónapja él az új jogszabály és megnéztük, hogy miként reagáltak a cégek az új szabályozásra. Csak azokat a cégeket néztük meg, akik magyarul is kínálták az ajánlatukat, akik valamilyen szinten koncentráltak a magyar piacra is.

Nagyon úgy tűnik, hogy a cégek többsége úgy döntött, hogy nem akarnak pályázni és mindent csinálnak úgy, ahogy eddig tették. Nagyon elkeserítő, hogy ennyire nem tisztelik, nem veszik komolyan a magyar törvényeket.

Sajnos ezt meg is tehetik jelen pillanatban, mert a törvényben felsorolt retorziók, szankciók egyike sem működik. A Hatóság nem blokkolja a szolgáltatókat (még azokat sem, amelyeknek nincsen európai engedélye sem), a bankok nem blokkolják a be- illetve kifizetéseket, a magyar állam nem vet ki bírságot az illegális szolgáltatókra. Az új törvényt jóváhagyta az Európai Unió is (pont az Unió nyomására kellett liberalizálni a piacot), azaz 2023. január 1-étől minden sportfogadás szolgáltató illegálisan működik Magyarországon a Szerencsejáték ZRT. kivételével.

Mostanra 6 komoly cég van, akik teljesen illetve legalább részlegesen kivonultak a magyar szerencsejáték piacról.

A Betvictor, a Betsson és a Bet-at-Home minden tevékenységet bezárt a magyar piacon.

A BWIN, a William Hill és a 888sport a sportfogadást szüntette meg, kaszinót és a pókert továbbra is ajánlja a magyar játékosoknak. Ezek a cégek úgy gondolják, hogy csak a távszerencsejáték szabályozás felel meg az európai jogszabályoknak, a kaszinó szabályozást nem tekintik EU konformnak.

A közép-európai régióban van kettő nagyon komoly sportfogadó vállalat, akik szintén nem fogadnak játékost itthonról, de ők eddig sem tették. Ők az előző szabályozást sem vitatták, elfogadták a SzZrt. monopóliumát. Ez a 2 cég a Fortuna (Cseh sportfogadó cég) és az Admiral (Osztrák sportfogadó cég, a Novomatic leányvállalata). Nagy kérdés, hogy ez a 2 óriáscég akar-e pályázni, és ha igen, akkor figyelembe veszi-e a hatóság, hogy ők minden esetben tiszteletben tartották a magyar jogszabályokat, függetlenül attól, hogy mennyire vitatható vagy nem.

Piaci pletykák szerint hamarosan megszűnik az Szerencsejáték Zrt. monopóliuma. Az LVC csoport már az engedélyezési folyamatnál tart és hamarosan a Vegas.hu portfoliója sportfogadással bővül. Kíváncsian várjuk, hogy milyen „játékosbarát” funkciókkal várják a játékosokat, mennyivel lesznek jobbak vagy rosszabbak az odds-ok a Tippmixpro.hu oldallal összehasonlítva.

Egy biztos: ha elindul a verseny a sportfogadási piacon, azzal a játékosok járnak a legjobban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)