Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Yassine Bounou

Kik lesznek a világbajnokság legjobbjai?

Eddig ötvenhat – olykor élvezetes, máskor kissé túltaktikázott – mérkőzést tekinthettünk meg a katari világbajnoksagon, vagyis már csak nyolc találkozó áll előttünk, és meglehet, a csoportmeccsek alatt számos váratlan eredmény született. A negyeddöntőbe végül csupa olyan válogatott jutott be, amely megérdemli, hogy az érmes helyezésekért szálljon harcba.

Az izgalmasnak ígérkező végjáték előtt itt az ideje, hogy készítsünk egy kis összeállítást arról, hogy mely játékosok nyerhetik meg a torna különdíjait.

Ma a kapusokat vesszük górcső alá, vagyis nézzük meg, hogy kik a legesélyesebbek a Golden Glove-, vagyis az Aranykesztyű-díjra, amely a legjobb hálóőrnek jár.

Rendkívül érdekesen alakul a helyzet, ugyanis a torna előtt a világ legjobbjainak tartott portások közül Katarban többen is gyengén teljesítettek, így Courtois vagy Neuer sem büszkélkedhetnek a teljesítményükkel.

Aggodalomra viszont semmi ok, így is maradt klasszis bőven. Elég csak a brazil Allisonra, a francia Llorisra vagy az argentin Martinezre gondolni, de szó mi szó, mindezidáig nem az ő bravúrjaiknak volt köszönhető a csapataik menetelése.

Annál inkább főszereplő volt ebben a horvát Livakovic, aki a Japán elleni tizenegyespárbaj során háromszor is védeni tudott, vagy a holland Noppert, aki újonc létére olyan magabiztosan teljesít, mintha már a századik válogatott mérkőzésére készülne.

Az én jelöltem viszont egy Kanadában született marokkói fiatalember, bizonyos Yassine Bounou, magyar helyesírással Jászin Búnú, de ahogy az egész világ ismeri, röviden csak Bono.

A Sevilla kiváló képességű kapusa tíz esztendeje véd Spanyolországban, és úgy tűnik, hogy mostanra került élete formájába.

Olyannyira igaz ez az állítás, hogy noha már a negyeddöntőknél járunk, de az ellenfelek még egyszer sem tudták bevenni a kapuját. Ráadásul a spanyolok még a tizenegyesrúgások során sem jártak túl az eszén, pedig háromszor is próbálkozhattak.

Nem beszélve arról, hogy Bono végig kifejezetten nehéz ellenfelekkel szemben alkotott maradandót, hiszen a belga és a horvát válogatott egyaránt érmes volt a legutóbbi vébén. Ehhez képest egyetlen kapott gólját saját védőtársa „szerezte” Kanada ellen.

Persze köztudott, hogy egy ilyen díjat csak az kaphat meg, aki a végső fázisig is eljut, úgyhogy a marokkói csodakapusnak a portugálok ellen is remekelnie kellene. De ki tudja, ha az Atlasz Oroszlánjai harapós kedvükben lesznek, egy újabb nagy vadat is áldozatul ejthetnek.

Márpedig akkor Bonoé lesz az a bizonyos Aranykesztyű…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)