Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Labdarúgó-világbajnokság statisztika

21 VB – 21 érmes

Eddig 21 labdarúgó világbajnokságot rendeztek meg, amelyen 21 ország válogatottja tudott érmet szerezni.

11 VB volt Európában, 8 Amerikában és Dél-Amerikában, 1-1 Afrikában és Ázsiában. 3 olyan ország van, amelyik már legalább 2 esetben volt házigazda: Németország, Mexikó és Brazília. Mexikó lesz az első olyan ország, amely 3-szoros házigazda, ugyanis 2026-ban Mexikó társrendező lesz.

Az országok közül Brazília vezeti az éremtáblázatot 5 aranyéremmel. Érdekesség, hogy brazilok eddig kétszer is otthont adtak a VB-nek, de hazai pályán még egyszer sem tudtak nyerni. Sőt minden idők legcsúnyább vereségét is hazai pályán szenvedték el (1:7 a németek ellen).

A németeknek „csak” 4 aranyérmük van, de ha az összes érmek számát nézzük, akkor 12 éremmel fölényesen vezetnek.

Eddig 8 országnak sikerült VB-t nyerni, 5 Európainak és 3 Dél-amerikainak. Az eddigi győztesek közül 7 ország kvalifikált a katari VB-re is. Óriás meglepetésre az EB címvédő Olaszországnak ez nem sikerült, „hála” Jorginho kihagyott 11-eseinek is a Svájc elleni mérkőzéseken.

Az európai csapatok általában az európai vb-ken eredményesek. Ez alól az utolsó 2 nem európai vb a kivétel, amikor Dél-Afrikában és Brazíliában nyert európai válogatott. Most újra nem az öreg kontinensen lesz a VB, a fogadóirodák és a fogadók többsége szerint is dél-amerikai csapat lesz a végső győztes.

Összesítették a fogadásokat a végső győztesre, melyeket a világ vezető sportfogadó cégeinél tettek meg a fogadók.

A fogadók 60%-a szerint Argentína vagy Brazília nyeri meg a 22. VB-t.

 • Argentína 32% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 6,0
 • Brazília 28% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 4,1
 • Franciaország 16% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 7,25
 • Anglia 6% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 8,0
 • Portugália 5% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 15,0
 • Németország 4% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 11,0
 • Spanyolország 3% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 8,25
 • Belgium 2% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 17,0
 • Hollandia 1% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 11,5
 • Dánia 1% – odds a tippmixpro.hu oldalon: 26,0

Több weboldalon lehet fogadni arra 1,3-as odds-sal, hogy olyan csapat nyeri a mostani VB-t is, aki már nyert ezelőtt, azaz a 7 csapat valamelyike. Ez szerintünk az egyik legtutibb tipp a VB-vel kapcsolatban. Uruguay nincsen rajta a listán, de a másik 6 világbajnok ott van az első 7 hely valamelyikén. Egyedül Portugália tudott közéjük ékelődni, de Cristiano Ronaldo most inkább a botrányaival kerül a címlapokra és nem a góljaival, anélkül meg a TOP4-be kerülés is óriási bravúr.

Labdarúgó-világbajnokság dobogó statisztika

Az éremtáblázaton Magyarország holtversenyben 10-11. Csehországgal holtversenyben 2-2 ezüstéremmel. Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy Spanyolország és Anglia is csak egyetlen alkalommal volt érmes, igaz akkor meg is nyerték az eseményt. Azaz az érmek számát tekintve Magyarország többet nyert ennél a 2 futball nagyhatalomnál.

A 21 eddigi érmes 2/3-a, azaz 14 csapat jutott ki Katarba. Nagyon nehéz elképzelni, hogy a 3 dobogós között lesz olyan csapat, aki eddig nem szerzett érmet. Erre talán a dán válogatottnak van némi esélye.

Ez lesz az utolsó VB, ahol 32 csapat lesz. A 2026-os eseményre már 48 csapat juthat el, de sajnos Európából szinte ugyanannyi csapat kvalifikálhat, mint most. A FIFA jelentősen megnöveli az afrikai és ázsiai csapatok számát, ami nem feltétlen jár a színvonal emelkedésével.

Sok-sok érdekesség, kérdés merül fel ezzel a VB-vel kapcsolatban:

 • lesz-e új VB győztes? – szerintünk nem
 • lesz-e új érmes (22.érmes a 22. VB-n)? – szerintünk nem
 • továbbjut-e a házigazda a csoportjából? – szerintünk nem
 • folytatódik-e az európai csapatok hegemóniája (utolsó 4 vb-t európai csapat nyerte)? – szerintünk nem
 • Messi megkoronázza-e a pályafutását egy VB arannyal? – szerintünk igen
 • ez lesz minden idők legbotrányosabb VB-je? – sajnos igen (sőt, talán már most az)

Az Ittapiros.hu szerkesztőségének tippjei:

Argentína nyeri a VB-t, Franciaországgal játssza a döntőt, Mbappé lesz a gólkirály. A vb legjobb játékosa, MVP-je Lionel Messi.

Labdarúgó-világbajnokság éremtáblázat

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)