Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Pálinkás József

A Kapitány tragédiája

1991, női kosárlabda Európa-bajnokság, Tel-Aviv, Izrael

A magyar női kosárlabda-válogatott nagy reményekkel utazott el az izraeli  kontinensbajnokságra, és ez még akkor is igaz, ha éppen a rendező ország földrajzilag  nem tartozott az öreg kontinenshez.

Ám ez a sportolókat csöppet sem zavarta, Európa legjobb nyolc csapata két négyes csoportban kezdhette meg a küzdelmeket.

A magyar válogatottat immár új szövetségi kapitány, Pálinkás József vezette, aki éveken át tanulhatta a szakmát a sportág legnagyobb alakjától, Killik Lászlótól. Sokan féltették a fiatal, rutintalan szakembert, aki aztán mindenkire rácáfolt.
Bronzérmet szerzett a magyar válogatottal.

Aztán sok év rivaldafény kimaradt, bár rengeteget szakkommentátorkodott, soha nem került vissza az őt megillető helyre. Keveset hallottunk róla, talán sokan el is felejtették…

Egészen 2019 nyaráig, amikor egy döbbenetes hír járta át a médiát.
Pálinkás József, egykori női kosárlabda szövetségi kapitány egy rutinnak tűnő csípőműtét után, orvosi műhiba következtében, egy rosszul beállított vérhígító gyógyszer miatt elveszítette a látását.

Pálinkás Joci, a magyar kosárlabda egyik legnagyobb szaktekintélye megvakult. 68 éves volt ekkor. És a sors mindent elvett tőle.

Dunapataji házában egyedül, segítség nélkül, mindössze hűséges kutyája szeretetével a közelében, magányosan tengette a hétköznapjait, és szinte halálra ítélve várta, hogy…

Várta, hogy a többiekkel lehessen az égi kosárlabda pályán…

Most már megnyugodhatsz, Joci, nincs több szenvedés. De nekünk nagyon hiányozni fogsz!

NYUGODJ BÉKÉBEN, KAPITÁNY!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)