Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
magyar utánpótlás

Csehországba kéne menni

Kedden este valamivel 21 óra előtt leültem a televízió elé, mert kíváncsi voltam rá, hogy az a bizonyos azeri csapat, amely két hete az Üllői úton futballozta le a magyar bajnokság egyeduralkodóját, a Ferencvárost, vajon mire megy a cseh bajnok ellen. Immár a Bajnokok Ligája csoportköre volt a tét, ám abban nagyon hasonlított a helyzet, hogy a Qarabag ezúttal is egy sovány hazai döntetlennel a tarsolyában utazott el idegenbe, hogy kiharcolja a továbbjutást.

A kilenc idegenlégióssal felálló Ferencváros ellen ez könnyűszerrel ment a kezdőcsapatban hat hazai játékost felvonultató azerieknek, de az volt az érzésem, hogy ezúttal nehezebb fába próbálják vágni a fejszéjüket. A meglepetés viszont akkor ért, amikor kiírták az összeállítást a képernyőre. Nem volt nehéz utánajárni, hogy a Viktoria Plzen gárdájában mindössze egyetlen idegenlégiós futott ki a Doosan Arena gyepére. Úgy látszik, hogy tőlünk egy kissé északabbra más a módi, és nem egy zsoldoshadsereg enyhén szólva is költséges felbérlésével próbálnak meg eredményt elérni. Hatalmas pénzből csekély sikerrel. Mert a magyar bajnoki cím kötelező ujjgyakorlat. Ám a jóval kisebb költségvetéssel dolgozó csehek a honfitársaikra építenek, és hogy mennyire jól teszik ezt, az eredmények fényesen igazolják őket.

A tegnapi 2-1-es győzelemnek köszönhetően tizenegy esztendő alatt immár negyedszer jutnak be a Bajnokok Ligájába, és az előző három szereplésük alkalmával is tudtak kellemetlen perceket szerezni a jóval nagyobb nevű ellenfeleiknek, elég ha csak a Roma 2018-as legyőzését, vagy a 2011-ben kiharcolt, Milan elleni 2-2-es döntetlent említem meg. De ebbe a sorba tökéletesen beleillik a Napoli oda-vissza elpáholása, mégha ez a bravúr „csupán” az Európa Ligában született.

Ja, ma este pedig a legutóbb kilenc hazai játékossal felálló norvég Bodö Glimt a hat horváttal pályára lépő Dinamo Zagreb ellen próbál meg bejutni a legjobbak közé. Miután az egyikőjüknek sikerülni fog, ismét joggal merülhet fel a kérdés?

Mi folyik a magyar futballakadémiákon?

Mivelhogy az tisztán látszik, hogy komoly szakmai munka nem igazán, talán jobban tennék ha az akadémiák vezetői ellátogatnának a lehetőségekben jóval mögöttünk kullogó országokba, hátha megtalálják a titkot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)