Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.

De miért éppen egy focista?

Már három nap telt el az Operaházban rendezett „Év sportolója”  gálaest óta, ám sem a médiában, sem a közösségi oldalakon nem csillapodnak az indulatok. Ahogy egyre több felháborodott vagy csalódott vélemény lát napvilágot, úgy fogalmazódott meg bennem is a kérdés: vajon melyik tábornak van igaza?

Talán azoknak, akik teljesen jogosnak érzik, hogy a férfiaknál a labdarúgók zsebelték be az összes fontos díjat, vagy esetleg azoknak, akik értetlenül állnak a szavazás végeredménye előtt? Utóbbiak körében különösen az verte ki a biztosítékot, hogy az Év férfi sportolója egy labdarúgó, bizonyos Szoboszlai Dominik lett.

Szoboszlai
Forrás: MTI

Érvként azt hozzák fel, hogy Szoboszlai nem nyert sem Európa-, sem világbajnokságot, de még egy nyamvadt bajnoki címre sem futotta tőle. Helyette megkaphatta volna a díjat a világbajnok úszó, Kós Hubert, vagy a vízilabda csapat valamelyik tagja, elsősorban Zalánki Gergő, aki a fukuokai vb MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa lett. Ez mind igaz, ám ezek a kritikus hangú sportkedvelők éppen a lényeget nem akarják tudomásul venni, vagy csupán nem látják a fától az erdőt…

Gyakran elhangzik, hogy az almát nagyon nehéz összehasonlítani a körtével, ezért egy ilyen szavazáson szinte lehetetlen mindenki számára igazságos végeredményt hirdetni. Ez is örök igazság, ám az ilyesfajta magyarázat a futballt csípőből elutasító, a futballistákat semmirekellő, elkényeztetett naplopóknak tartó emberek számára egyáltalán nem kielégítő. Igazságot akarnak, csalást, bundázást emlegetnek, és a legkülönbözőbb összeesküvés-elméletekkel bombázzák a környezetüket.

Elfelejtve egy nagyon lényeges dolgot…

Mégpedig azt, hogy a labdarúgás az összes sportág közül messze a legnépszerűbb, a globális hatása pedig akkora, mint az összes többi sportágnak együttvéve sem. Ergo, ha ebben a csodálatos játékban végre van egy igazi világklasszisunk (márpedig Dominik 2023-ban végleg azzá nőtte ki magát), valamint egy olyan válogatottunk, amelyik a földkerekség legjobb csapatai ellen is fel tudja venni a versenyt, az bizony felülírja az úszó, a vízilabdázó, vagy éppen a birkózó világversenyeken elért, egyébként valóban büszkeségre okot adó, kiváló eredményeket.

És hogy mi lesz jövőre ugyanekkor?

Bízom benne, hogy még nehezebb lesz a szavazatukat leadó újságírók dolga (mégis csak olimpiai évbe léptünk), de aligha lenne nálam boldogabb szurkoló, ha ismét Szoboszlai Dominik lenne az Év férfi sportolója. Ugyanis ez azt jelentené, hogy a németországi Európa-bajnokságon valami egészen parádés teljesítménnyel rukkolna elő Marco Rossi legénysége.

És akkor a meccsnapok csillagfényes nyári estéjén ismét megállna az élet a körúton, hogy a  magyar szurkolók diadalittasan ünnepelhessék a kedvenceiket.

Mert ha fáj a károgóknak, ha nem, erre csak a labdarúgás képes…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)