Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Stuttgart - válogatott

Futball szurkolók karácsonyi kívánsága 2.

Szombaton eldőlt, hogy kik lesznek az ellenfeleink az EB-n és hol és mikor játszunk.

Első mérkőzésünket június 15-én, szombaton Kölnben játsszuk Svájc ellen. Utána költözés Stuttgartba, ahol a következő 2 mérkőzésünket játsszuk. 19-én a házigazda német válogatott, majd 23-án a skót válogatott lesz az ellenfél. Ami már most biztosnak látszik, arra a csapatra, amelyik 2. illetve esetleg a 3. helyen jut tovább, szinte biztosan olyan csapat vár, amelyik a végső győzelemre is esélyes (Spanyolország, Olaszország, Anglia, Belgium…stb.)

Az első kalapból valószínűleg azt a csapatot kaptuk, amelyiket legtöbben szerették volna. Hiába házigazdák a németek, ők tűnnek most a leggyengébbnek az első kalapból. Ami miatt nem jó, félő, hogy kevés jegy jut majd a magyaroknak arra a mérkőzésre.

Nagyon fontos hír, hogy már lehet jegyet venni UEFA hivatalos honlapján. A jegyigénylési periódus december 12-éig tart. A kisorolt szerencsések január 31-éig tudják kifizetni a jegyeket. Aki ott szeretne lenni a magyarok meccsein, azoknak most érdemes jegyet venni, mert a jegyértékesítés 3. fázisában már a mi mérkőzéseinkre már nem lesznek elérhető jegyek.

Stadionok, ahol a magyar csapat csoportmeccsei lesznek:

1. Stuttgart (MHP Aréna – 54 906 fő)

VfB Stuttgart play at the Stuttgart Arena
© Getty Images

2. Köln (RheinEnergieStadion – 49 827 fő)

Cologne staged matches at the 2006 World CupUEFA
© Getty Images

A jegyigénylés sikerességéről minden esetben sorsolással döntenek, így nem számít az igénylés sorrendje.

Jegyárak a mérkőzéseinkre:

Ötféle árkategóriában lehet jegyet vásárolni a csoportmérkőzésekre:

  • Fans First kategória: 30€/mérkőzés
  • 3. kategória: 60€/mérkőzés
  • 2. kategória: 150€/mérkőzés
  • 1. kategória: 200€/mérkőzés
  • 1. kategória – Prémium: 400€/mérkőzés

Szállás:

Azt lehet mondani, hogy utazás és szállás szempontjából nagyon szerencsések voltunk. Köln sincsen nagyon messze, de Stuttgartnál csak talán München lett volna közelebb. Stuttgart 921 km Budapesttől, végig autópályán, azaz könnyedén oda lehet autózni 7-8 óra alatt. Abban a tekintetben is szerencsénk volt, hogy a legtöbb csapatnak 3 helyszínen kell lejátszania a 3 mérkőzését, nekünk Stuttgartban lesz 2 mérkőzésünk 4 nap alatt, azaz, ha megfizethető lesz a szállás, érdemes akár ott is maradni. Stuttgart nagyon szép város, rengeteg látnivalóval. Többek között érdemes megnézni a Mercedes múzeumot, a Porsche múzeumot, a stuttgarti bormúzeumot (borkostolással), a Wilhelmát, a gyönyörű óvárost…stb.

Már most érdemes lefoglalni a szállást valamelyik nagy szállásfoglalással foglalkozó portálon. Ha van lehetőség arra, hogy ingyenesen visszamondható a szállás, akkor nem érdemes megvárni, hogy mi lesz a sorsolás eredménye. Le kell foglalni és ha nem volt szerencsénk a sorsoláson, akkor vissza kell mondani.

Ha Kölnben már nincsen szállás, akkor érdemes megnézni a lehetőségeket Düsseldorfban is. 30 percnyi vonatozásra van Düsseldorf Kölntől és ott csak 17-én este lesz mérkőzés (Ausztria – Franciaország).

Jegyvásárlás:

Legolcsóbban és legegyszerűbben az UEFA jegyportálon vagy az EURO 2024-re kvalifikált nemzeti válogatottak szövetségének hivatalos weboldalán vásárolhatunk belépőket.

Attól mindenkit óvunk, hogy hírhedt jegyoldalakon (pl:viagogo) próbáljon jegyet vásárolni, mert elég komoly esély van rá, hogy nem kapja meg a jegyeket és a pénze is eltűnik. További trükk ezeken az oldalakon, hogy ugyanazt a jegyet többször is eladják, ami még komolyabb anyagi kárt okoz, mert a boldog jegytulajdonos megveszi a repülőjegyet, kifizeti a drága szállást…stb. Majd a belépésnél derül ki, hogy már valaki felhasználta a jegyét a belépésnél.

Egy felhasználó mérkőzésenként maximum 4 db jegyet igényelhet egyszerre. A mérkőzések száma nincsen korlátozva, itt csak annyi korlátozás van, hogy egy adott napon csak egy mérkőzésre lehet jegyet igényelni. Az értékesítési időszak után az UEFA kisorsolja az igénylők között, hogy ki szurkolhat a helyszínen. A sorsolásról eredményéről minden felhasználó e-mailben kap értesítést vagy tájékozódhat az UEFA hivatalos honlapján. Amennyibe sikeres egy jegyigénylés, abban az esetben mindig pontosan annyi jegyet kap az igénylő, amennyit igényelt. Az nem fordulhat elő, hogy kevesebb jegyet kap, mint amennyit venni szeretne.

A jegyigénylés eredményéről és a fizetéssel kapcsolatos információkról az UEFA e-mailben tájékoztatja az igénylőket. A jegyeket csak digitális formában kapják meg az igénylők, valószínűleg hasonló módon, mint az előző Európa-bajnokságon, azaz az esemény hivatalos applikációjában lesznek elérhetők.

Az UEFA jegyértékesítési oldalán kizárólag magánszemélyek számára van lehetőség jegyvásárlásra. Vállalkozók vagy szervezetek a 2024-Hospitality.com weboldalon van tudnak jegyeket igényelni. A jegyeket nem lehet kereskedelmi célokra felhasználni, ez alól csak az UEFA partnercégei kivételek.