Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
MTK

Hullámvölgyben az MTK

A magyar labdarúgás második vonalában évről évre parázs harc folyik a feljutásért, és bizony gyakran előfordul, hogy az adott szezon előtti nagy esélyes menet közben elhasal, és újabb egy (néha több) esztendőt kénytelen eltölteni az NB II-ben, gondoljunk csak a Ferencvárosra vagy a közelmúltban a Vasasra, akiknek csak harmadik nekifutásra sikerült a feljutás.

Nincs is mit csodálkozni ezen, az egycsoportos másodosztályban minden szezonban akad legalább öt-hat gárda, amely kiváló játékerőt képvisel, és egyértelmű célként tűzi ki, hogy felkerüljön az élvonalba.

A rajtnál idén sem volt ez másképpen, több vidéki fellegvár (Pécs, Diósgyőr, Szeged, Nyíregyháza, Győr) is nagy reményekkel vágott neki az idénynek, ám abban minden szakember megegyezett, hogy számukra ezúttal mindössze egyetlen feljutó hely marad, tudniillik a másik NB I-et érő pozíció a Pakstól nyáron haza-, vagyis a Hungária körútra csábított szakmai igazgatóval, Bognár Györggyel készülő MTK-é lesz.

Aztán elkezdődött a bajnokság, és a kék-fehérek háza táján valóban minden úgy ment, mint a karikacsapás. Az első hét fordulóban, hatszor nyertek, és mindössze egyetlen döntetlen rontott valamelyest az összképen. Ráadásul számolatlanul rúgták a gólokat, és ekkor úgy tűnt, hogy lépésben nyerik meg a másodosztályú pontvadászatot.

MTK
Fotó: MTKBUDAPEST.HU

Ám eljött szeptember 12-e, és a sorsolás az addig csak szenvedő DVTK otthonába szólította őket, ahol egy váratlanul nagy vereségbe futottak bele. Ez a 3-0-ás fiaskó csupán egy egyszeri kisiklás, gondolhatta mindenki, azonban nagyon úgy fest, hogy a kék-fehérek abba a pofonba a kelleténél jobban beleszédültek.

Azóta ugyanis eltelt négy forduló és jött zsinórban három vereség, majd hétfőn este hazai pályán egy sovány döntetlen a Győr ellen, és ha ezután egy gyors pillantást vetünk a tabellára, döbbenetes képet kapunk. Az MTK nincsen feljutó helyen…

Mindezek tetejébe hétvégén egy kőkemény rangadó vár a Hungária körúti legénységre, amikor Szombathelyre, a Haladás otthonába utaznak.

Noha még csak tizenegy forduló telt el a szezonból, mindenképpen észbe kell kapniuk, ha tavasszal nem akarnak kellemetlen csalódást okozni maguknak és a szurkolóiknak, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy Bognár György fejében hamarosan összeáll a kép, és rájön a hullámvölgy okaira.

Akkor pedig újra az idény elején látott MTK léphet pályára, és a többiek valóban csak egy feljutó helyért harcolhatnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)