Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Ittapiros.hu ALL-STAR

Ittapiros.hu ALL-STAR

Múlt hét vasárnap véget ért a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság, így hát érdemes viszzatekintenünk az elmúlt egy hónapra, a futballtörténelem első téli vébéjére.

Sok remek egyéni teljesítményt láthattunk, többen is most robbantak be igazán a legszűkebb elitbe, vagyis a világklasszisok sorába.

Próbáljuk most meg összeállítani a torna All-Star csapatát, vagyis a legerősebbnek vélt tizenegyet.

A kapusoknál több jelentkező is akad, különösen a horvát Livakovic és a marokkói Bono remekelt, ám én mégis a döntőben az évszázad védését bemutató tizenegyesölő Emiliano Martinezzel kezdem az összeállítást.

A jobbhátvédeknél jóval kevesebbet kellett gondolkodni, a marokkói Hakimi végig kiválóan futballozott, nagy szerepe volt benne, hogy több sztárcsapat sem tudott gólt szerezni ellenük.

A két középső védő posztjára több név is felmerült, és most talán amiatt esik a választásom a brazil Marquinhosra és a horvát Gvardiolra, mert mindketten sallangmentesen, remekül helyezkedve játszottak.

A balhátvéd a francia válogatottba kényszerűségből bekerült Theo Hernández lesz, aki tökéletesen pótolta a torna elején megsérülő testvérét.

A középpályára három embert állítok, az egyik az argentinok ifjú csillaga, a huszonegy esztendős Enzo Fernández, akiért máris sorban állnak a legnagyobb klubok, hogy elcsábítsák a Benficától.

Mellette az a Griezmann tűnik fel, aki eddigi posztjához képest hátrébb került, ám az új szerepkörében is zseniálisan futballozott. Az utolsó kiadó helyre ismét egy szemtelenül fiatal tehetség kerül, mégpedig a balszerencsés körülmények között búcsúzó angol válogatott játékosa, Jude Bellingham.

A három csatárposzt két helye teljesen egyértelműen a világbajnokság két legjobb játékosát illeti. Ők ketten nem kevesebb mint tizenöt gólt szereztek, nem mellékesen a fináléban öt alkalommal mattolták az ellenfél kapusát. Lionel Messi és Kylian Mbappé minden bizonnyal a világ összes vb-álomcsapatában helyet kap.

A középcsatár is a végső  győztes argentin válogatottból kerül ki. Julian Álvarez végig rettegésben tartotta a védőket, és fontos gólokat szerzett, amelyek nélkül aligha beszélhetnénk argentin világbajnoki címről.

Az én csapatom tehát így állna fel: E. Martinez – Hakimi, Marquinhos, Gvardiol, T. Hernández – Fernández, Griezmann, Bellingham – Messi, Álvarez, Mbappé.

Néhány név persze még sokaknak hiányozhat, hiszen például Upamecano, Modric, Saka, Amrabat, Giroud vagy Richarlison is klasszis teljesítményt nyújtott, ám az All-Star csapatban is csupán tizenegyen szerepelhetnek.

Ti kit hiányoltok a névsorból?

Fotó: fifa+