Sporttörténelem

Ismert és elfeledett történetek a sporttörténelem fejezeteiből.
Igaly Diána

Ma lenne 58 éves Igaly Diána

1965. január 31-én született a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, a 2004-es athéni olimpia bajnoka, Igaly Diána.

A skeet koronázatlan királynője nem véletlenül kapta meg a vadászat istennőjéről a Diána keresztnevet…

Születése előtt az édesapjának hosszas utánajárásába került, hogy el tudja fogadtatni a hatóságokkal szemben az akkor még nem hivatalos női keresztnevet, miután a felmenőik erdészek, mezőőrök, vadászok voltak.

Diána puska mellett született és aztán ott is nőtt fel, hogy később sikert sikerre halmozzon. Világbajnoki címek, majd a sydney-i olimpián bronzérem lett a jutalma.

De a java még hátravolt…

2004-ben, Athénban végül felért a csúcsra, és aki látta, sosem felejti el azokat a csodálatos pillanatokat.

A magyar bajnoknő a döntőben nem tudott hibázni, és mi nézők, a képernyők előtt csak ámultunk és bámultunk, ahogy minden lövése telibe talált.

Igaly Diána

Aki addig még nem ismerte a sportlövészetet, nem beszélve a skeet szakágról, azok is rögvest megszerették ezt az idezőjelesen új sportágat, hiszen lett egy csodálatos bajnoknőnk, aki ennél fogva végleg megszerettette velünk mindezt.

Drága Dia…

Mintha csak tegnap lett volna ez a verseny, mintha csak most látnálak ahogy ott állsz a dobogő legfelső fokán azzal a csodaszép mosolyoddal….

Ehhez képest most, ahelyett, hogy a születésnapodat ünnepelnénk, és örömmel, mosollyal az arcodon fogadnád a köszöntéseket…

Hát, ehhez képest…

Megemlékezést írok rólad.

Dia, nincs igazság…

Nyugodj békében, drága bajnoknő!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)