Sporthírek

Sport hírek, elemzések és érdekességek. Sport rovatunkban követheted a kedvenc sportolóiddal, csapataiddal kapcsolatos legfrissebb híreket.
Roger Federer

Roger Federer visszavonult

Tudtuk, hogy egyszer majd eljön ez a nap…

Tudtuk, de mégis úgy voltunk vele, hogy majd valamikor sok-sok év múlva, amikor már nem is világ a világ, ez csak akkor történhet meg.

Éppen ezért ért mindannyiunkat, az egyetemes sport és különösen  a tenisz szerelmeseit ennyire váratlanul a tegnapi bejelentés.

Roger Federer visszavonult.

Csak úgy, egy utolsó nagy győzelem nélkül végleg lelép a színpadról.
A húszszoros Grand Slam-győztest, a wimbledoni bajnokság királyát, a valaha élt egyik legnagyobb sportolót nem láthatjuk többé.

Sajnos az idő, amely szélsebesen repül és a kínzó sérülések, amelyek senkit sem kímélnek ezúttal is könyörtelenül közbeszóltak:
– Roger, ennyi volt – suttogták a baljós hangok, és a nagy bajnoknak nem volt más választása.

Persze, a Laver-kupán még egyszer ütőt ragad majd, de az mégsem olyan igazi verseny. A függöny egyszer és mindenkorra végleg legördült…

Búcsúzzunk tőle a legnagyobb vetélytárs, a huszonkétszeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal szavaival:

„Kedves Roger, barátom, riválisom,
Bárcsak sohasem jött volna el ez a nap. Szomorú nap ez nekem és a sportnak szerte a világban. Öröm, megtiszteltetés és kiváltság volt megosztani veled ezeket az éveket, megélni annyi emlékezetes pillanatot a pályán és azon kívül is. Mindenkinek hiányozni fogsz…”

Bizony, hiányozni fogsz nekünk is, akik csak a televízióból ismerünk, és akik tátott szájjal bámultuk a csodát, vagyis a zseniális, elegáns játékodat.

Számunkra nem maradt más hátra, minthogy fejet hajtsunk előtted és szomorúan elrebegjük:

Köszönjük, Roger!

Fotó: Shi Tang / Getty Images
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)