Sporttörténelem

Ismert és elfeledett történetek a sporttörténelem fejezeteiből.
VB legjobb nyolc

Valóban ez a legjobb nyolc csapat?

Igazi mérföldkőhöz érkeztünk a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon, hiszen a torna kezdete óta tegnap maradtunk először mérkőzés nélkül, ez pedig azt jelenti, hogy a még versenyben maradt csapatok immár a negyeddöntőkkel folytathatják.

Nyolc válogatott számára tehát bőven akad ok az izgalomra, de sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon tényleg a legjobb nyolc gárda jutott-e ilyen messzire?

Szaladjunk végig a neveken, és tekintsünk vissza, hogy van-e olyan kiesett csapat, amelyért fájhat a szívünk.

Talán abban lehet a legkevesebb vita, hogy az ötszörös világbajnok Brazíliának és a címvédő Franciaországnak mindenképpen ott van a helye a legjobbak között, hiszen rendkívül látványosan, gólerősen, ráadásul eredményesen futballoztak, és csak akkor botlottak, amikor annak számukra már semmilyen jelentősége nem volt.

Anglia és Argentína is megérdemli, hogy az elődöntőért szálljon harcba, ugyanis amikor kellett, bebizonyították, hogy klasszis futballra képesek, hiszen Argentína például az utolsó két csoportmeccsén nagy nyomás alatt is remekül teljesített, míg az angolok, akkor pörgették fel a meccsek iramát, amikor az ellenfelek figyelme lanyhulni látszott.

Hollandia és Portugália nagyon szervezetten focizott, és kihasználta, hogy ezen a szinten gyenge ellenfeleket sodort az útjukba a szerencse, úgyhogy megkérdőjelezhetetlen a helyük.

Horvátország akárcsak négy esztendeje, ezúttal is bebizonyította, hogy igazi harcosokból áll a keretük, akik az utolsó csepp erejükig küzdenek, és még a legkilátástalanabb helyzetekben is a helyén van a szívük.

A nyolcadik csapat pedig az a Marokkó, amelyet sokan meglepetéscsapatnak neveznek, szerintem viszont a legjobb védelme és a legtaktikusabb kapitánya van a tornán, így számomra nem számítanak kakukktojásnak, és akár még tovább fokozhatják a sporttörténelmi bravúrt.

És hogy melyik csapat hiányzik?

A játékosok tudása alapján itt lehetne Belgium, Németország, Spanyolország, vagy akár Uruguay is, ám a tornán mutatott összességében lehangoló teljesítményüket látva, nem érdemtelenül búcsúztak a kelleténél korábban.

A többiek itt voltak, némelyeknek akadtak szép momentumaik, gondoljunk csak Szaúd-Arábia sikerére Argentína ellen, vagy Japán két elképesztő győzelmére, de a negyeddöntőhöz ez még kevés volt.

Egyet viszont biztosan kijelenthetünk: az igazi, feszültséggel teli összecsapások még csak most következnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)